REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Florentýnky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené placičky z másla, mouky, cukru, smetany, mandlí, rozinek, medu a kandované kůry, polité čokoládovou polevou.


Ingredience:
120 gmandlí nasekaných na plátky
110 gcukru
50 gmargarínu
50 gkvětového lučního medu
50 gkandovaného ovoce
40 ghladké mouky
35 grozinky
1/8 lsmetany
rum
máslo a mouka na plech
Na polevu:
200 gčokoládové polevy

Postup:

1. Rozinky dáme na 10 minut nasáknout do rumu
2. Změklý margarín, smetanu, cukr a med dáme do hrnce a za stálého míchání v parní lázni asi 3 minuty povaříme, necháme vychladnout
3. Pak vmícháme plátky mandlí, kandované ovoce, osušené rozinky a hladkou mouku
4. Na máslem vymazaném a moukou vysypaném plechu tvoříme placičky o průměru asi 8 cm a pečeme ve středně vyhřáté troubě do zlatožluta
5. Upečené ještě za tepla sundáme z plechu, necháme vychladnout a spodek placiček polijeme čokoládovou polevou rozpuštěnou ve vodní lázni.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy