REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Fit vanilkové rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Odlehčené, zdravější vánoční rohlíčky vyrobené z celozrnné špaldové mouky a dalších surovin, hotové obalené v sypké stévii nebo například sušeném rýžovém mléce.


Ingredience:
300 gcelozrnné špaldové mouky
200 gmásla (pokojové teploty)
100 gmletých vlašských ořechů
20 gstévie na obalení
1 lžičkavanilkového extraktu
1 ksvejce + 1 žloutek
papír na pečené, mouka na pomoučení pracovní plochy

Postup:
  1. Do větší mísy prosyjeme mouku a přidáme k ní ořechy, máslo, žloutky a vanilkový extrakt, všechny suroviny spojíme, z těsta vytvarujeme kuličku a zabalíme ji do potravinové folie
  2. Těsto dáme odležet do lednice a to nejlépe do druhého dne
  3. Druhý den těsto vyndáme z lednice, prohněteme, rozdělíme na cca 8 stejných dílků a z každého dílku vyválíme váleček, z válečků odkrajujeme cca 4 cm dlouhé kousky, které ohneme do tvaru rohlíčků nebo použijeme formu na rohlíčk
  4. Rohlíčky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a dáme do předehřáté trouby na 170–180 °C, pečeme cca 10-15 minut
  5. Hotové rohlíčky obalujeme ještě teplé v sypké stévii nebo například sušeném rýžovém mléce.
Doporučení:

Pokud máte doma vanilkový lusk, použijte místo vanilkového extraktu semínka z něj.

Recept k článku: Zdravé vaření s Fitrecepty slaví úspěch, vychází druhý díl kuchařky mladých studentů

Poznámka:

Nutriční informace na 1 kus: 47 kcal 1 g bílkovin 4 g sacharidů 3 g tuků

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy