REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Dortíčky s ořechy a jablky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Směs z ovesných vloček, ořechů, mléka, medu … těsto naplněné do košíčků a upečené dozlatova. Zdravá varianta sladkého mlsání!


Ingredience:
200 gmletých jemných ovesných vloček Emco
150 gjablek
110 gmedu
40 gvlašských ořechů (2 polévkové lžíce)
10 grozinek
100 mlmléka
2 lžíceřepkového oleje
2 lžičkykypřícího prášku (5 g)
1 žičkaskořice (5 g)
1 ksvejce
silikonové a papírové košíčky

Postup:
  1. Namleté ovesné vločky smícháme s kypřícím práškem, skořicí a promícháme
  2. Ořechy jemně nameleme, oloupaná jablka nastrouháme na jemno, rozinky opláchneme a necháme okapat
  3. Mléko smícháme s medem, olejem a vejcem, následně všechny ingredience smícháme a vypracujeme lehčí těsto
  4. Troubu si předehřejeme na 180 °C
  5. Těstem naplníme maximálně do 2/3 malé silikonové košíčky
  6. Pečeme max. na 180 °C zhruba 20 minut, záleží na typu trouby a výšce těsta.
Doporučení:

Zda jsou košíčky hotové, poznáme tím, že do středu košíčku zapíchneme špejli, pokud se na ni těsto nelepí, je košíček hotový.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy