REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové tolárky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené vánoční cukroví z másla, vejce, cukru, kakaa … obalené v krystalovém cukru a rozsekaných mandlích.


Ingredience:
250 ghladké mouky
170 gmásla
120 gmoučkového cukru
38 gkakaa
1 ksvejce
1 lžičkaskořice
1 lžícerumu
citronová kůra
Na obalení:
50 goloupaných rozsekaných mandlí
30 gkrystalového cukru

Postup:

1. Máslo s cukrem v míse utřeme do pěny
2. Přidáme vejce a ostatní přísady, vypracujeme těsto, které necháme hodinu v lednici odpočinout
3. Z těsta zformujeme váleček o průměru 3 cm, obalíme jej v mandlích s cukrem a opět dáme do lednice ztuhnout
4. Z válečku krájíme 1/
2 cm tlustá kolečka, ta upečeme v mírně vyhřáté troubě.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy