REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové petitky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečená kolečka z vajec, mouky a cukru, ozdobená plátky mandlí a kousky kandovaného ovoce a karamelovou polevou.


Ingredience:
200 gmoučkového cukru
200 gpolohrubé mouky
100 gloupaných plátků mandlí a kousků kandovaného ovoce
4 ksvajec
tuk a hrubá mouka na plech
Na karamelovou polevu:
3 lžícevody
180 gmoučkového cukru

Postup:

1.

Vejce ušleháme s moučkovým cukrem do pěny, pak postupně vmícháme prosátou polohrubou mouku
2. Těsto dáme do ozdobného sáčku s hladkou zdobičkou a na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech nastříkáme asi 3 cm kolečka
3. Jejich povrch ozdobíme plátky mandlí a kousky kandovaného ovoce, vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna upečeme
4. Na karamelovou polevu čtvrtinu dávky moučkového cukru vložíme na pánvičku a za stálého míchání připravíme světle hnědý karamel, zalijeme vodou a opět za stálého míchání povaříme dohladka, ještě horký vlijeme do zbylého moučkového cukru a dobře mícháme, až je poleva hladká a lesklá
5. Pak vychladlá kolečka postříkáme karamelovou polevou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy