V troubě upečená kolečka z vajec, mouky a cukru, ozdobená plátky mandlí a kousky kandovaného ovoce a karamelovou polevou.
Ingredience:
200 g | moučkového cukru |
200 g | polohrubé mouky |
100 g | loupaných plátků mandlí a kousků kandovaného ovoce |
4 ks | vajec |
tuk a hrubá mouka na plech | |
Na karamelovou polevu: | |
3 lžíce | vody |
180 g | moučkového cukru |
Postup:
1.
Vejce ušleháme s moučkovým cukrem do pěny, pak postupně vmícháme prosátou polohrubou mouku
2. Těsto dáme do ozdobného sáčku s hladkou zdobičkou a na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech nastříkáme asi 3 cm kolečka
3. Jejich povrch ozdobíme plátky mandlí a kousky kandovaného ovoce, vložíme do středně vyhřáté trouby a zvolna upečeme
4. Na karamelovou polevu čtvrtinu dávky moučkového cukru vložíme na pánvičku a za stálého míchání připravíme světle hnědý karamel, zalijeme vodou a opět za stálého míchání povaříme dohladka, ještě horký vlijeme do zbylého moučkového cukru a dobře mícháme, až je poleva hladká a lesklá
5. Pak vychladlá kolečka postříkáme karamelovou polevou.