REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové rohlíčky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční pečené cukroví. Pečené rohlíčky z mandlového těsta, obalené směsí moučkového a vanilkového cukru.


Ingredience:
240 ghladké mouky
180 gsádla
120 gmletých mandlí
60 gmoučkového cukru
2 ksžloutků
kůra z 1/2 citronu
moučkový a vanilkový cukr na obalování

Postup:

1. Žloutky utřeme s moučkovým cukrem a změklým sádlem
2. Pak přimícháme prosátou hladkou mouku, na jemno mleté mandle a strouhanou citronovou kůru
3. Vypracujeme hladké těsto, které vytvarujeme do válečku a dáme do chladu odpočinout
4. Těsto nakrájíme na stejně velké kousky a konečky prstů vytvarujeme do tvaru rohlíčků
4. Rozložíme na plech, dáme do trouby a pečeme při 160 °C dorůžova (asi 15-20 minut)
5. Ještě horké obalujeme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy