Vánoční cukroví, které bude chutnat nejen bezlepkářům, ale i ostatním mlsounům, co problémy s lepkem nemají. Mandlové kakaové cukroví bez lepku, upečené podle tohoto receptu, bude nejlépe chutnat poslepované vanilkovým nebo marcipánovým krémem.
Ingredience:
260 g | Univerzální směsi bez lepku Labeta |
150 g | másla |
80 g | moučkového cukru |
60 g | drcených mandlí |
18 g | holandského kakaa |
1 ks | vejce |
potravinářská fólie, papír na pečení | |
mouka na pomoučení pracovní plochy |
Postup:
- Kakao a cukr prosejeme a smícháme s Univerzální směsí a mandlemi. Přidáme na kousky nakrájené máslo a vejce a vypracujeme pevné těsto. Vypracování těsta vyžaduje trpělivost, chvíli trvá, než se suroviny hnětením propojí.
- Hotové těsto zabalíme do fólie a necháme hodinu odležet v chladničce.
- Troubu předehřejeme na 180 °C.
- Plechy vyložíme pečicím papírem. Odleželé těsto rozválíme na plát silný asi 3 mm a vykrajujeme tvary. Cukroví pečeme po dobu asi 12 minut (v závislosti na velikosti tvarů) a po upečení necháme vychladnout na papíře.
Cukroví nejlépe chutná poslepované vanilkovým nebo marcipánovým krémem.
Poznámka:Zdroj: www.labeta.cz