REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové kytičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené cukroví z lineckého těsta plněné rybízovým rosolem, posypané barevným cukrovým sypáním a moučkovým cukrem.


Ingredience:
200 ghladké mouky
100 gmásla
50 gmletých mandlí
50 gmoučkového cukru
1 kssáčku vanilkového cukru
1 ksžloutku
Na náplň:
100 grybízového rosolu
Na dohotovení:
barevné cukrové sypání
moučkový cukr

Postup:

1. Hladkou mouku prosijeme s moučkovým cukrem, přidáme vanilkový cukr, na jemno mleté mandle, na menší kousky nakrájené změklé máslo, žloutek, promícháme a vypracujeme vláčné těsto, které necháme 1 hodinu v lednici odležet
2. Pak odleželé těsto rozválíme na plát silný asi 4 mm a vykrájíme větší hvězdičky
3. Kávové formičky na košíčky rozložíme obráceně na plech, na ně opatrně položíme vykrojené hvězdičky, lehce přitiskneme k formičkám a pečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C asi 12 minut
4. Po upečení je necháme mírně vychladnout na formičkách, pak sundáme a střed každé hvězdičky vyplníme trochou rybízového rosolu a posypeme barevným cukrovým sypáním, nakonec lehce pocukrujeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy