Valentýnské čajové pečené cukroví ve tvaru srdíček ozdobené potahovací hmotou nebo marcipánem a Haribo želé bonbóny.
Ingredience:
300 g | hladké mouky |
250 g | másla |
180 g | moučkového cukru |
100 g | mandlové mouky |
1 ks | bílek na potření |
1 ks | žloutek |
1 ks | vejce |
špetka sušené vanilky | |
cukrová potahovací hmota či marcipán | |
HARIBO srdíčka na ozdobu | |
prachové cukrářské barvy |
Postup:
- V míse smíchejte máslo pokojové teploty, hladkou mouku, mandlovou mouku, moučkový cukr, vanilku, vejce a žloutek. Vypracujte těsto, zabalte do fólie a nechte alespoň 2 hodiny uležet v lednici.
- Následně těsto vyválejte na moukou podsypané ploše. Ideální šířka těsta je 3 mm. Vykrájejte požadovaný tvar a pokládejte na papírem vyložený plech.
- Pečte v předehřáté troubě na 170 °C zhruba 10 minut. Ihned po vyndání z plechu potřete sušenky žloutkem, aby se krásně leskly.
- Rozválejte cukrovou potahovací hmotu a vykrájejte zvolené tvary.
- Sušenky potřete vodou a vykrojenou potahovací hmotu lehce přitiskněte. Ozdobte prachovými barvami pomocí štětce, a nakonec kapkou vody přilepte HARIBO srdíčko.
Recept k článku: Malinový candy bar: Sladký Valentýn nejen pro dospělé