REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové hvězdičky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Těsto z mandlí, másla, hladké mouky, cukru a žloutků, upečené ve tvaru hvězdiček dozlatova.



Postup:

1. Z prosáté hladké mouky, změklého másla, moučkového cukru, žloutků a na jemno mletých loupaných mandlí vypracujeme hladké těsto, které dáme na 30 minut do chladu odležet
2. Pak těsto vyválíme na moukou pomoučeném vále na plát silný 5 mm a vykrájíme z něho hvězdičky
3. Rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, dáme do trouby a pečeme ve vyhřáté troubě na 200 °C dozlatova (8-10 minut).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy