REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové hvězdičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Hvězdičky z mandlí, mouky, cukru a dalších ingrediencí, potřené žloutkem, posypané mandlemi, upečené, slepené zavařeninou.


Ingredience:
Rozpis na 40 kousků:
100 gmalinové zavařeniny
1 ksžloutku
nastrouhané mandle
Na těsto:
200 ghladké mouky
200 gmoučkového cukru
200 gmandlí
200 gmásla
3 ksvařených žloutků
1 kssyrového žloutku

Postup:

1. Do mísy dáme změklé máslo nakrájené na malé kousky, přidáme na jemno nastrouhané oloupané mandle, prosátou hladkou mouku, moučkový cukr a promícháme
2. Pak přidáme syrový žloutek, nastrouhané vařené žloutky a vše zpracujeme ve vláčné těsto, zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v chladu odležet 3. Těsto rozválíme na plát silný 3 mm, vykrájíme z něj hvězdičky, do poloviny hvězdiček vykrojíme uprostřed otvor, jejich povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme oloupanými, na jemno nastrouhanými mandlemi
4. Poskládáme na plech, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C cca 8 minut a po upečení necháme úplně vychladnout
5. Hvězdičky bez otvoru potřeme malinovou zavařeninou a slepíme s vykrojenými horními díly.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy