Hvězdičky z mandlí, mouky, cukru a dalších ingrediencí, potřené žloutkem, posypané mandlemi, upečené, slepené zavařeninou.
Ingredience:
Rozpis na 40 kousků: | |
100 g | malinové zavařeniny |
1 ks | žloutku |
nastrouhané mandle | |
Na těsto: | |
200 g | hladké mouky |
200 g | moučkového cukru |
200 g | mandlí |
200 g | másla |
3 ks | vařených žloutků |
1 ks | syrového žloutku |
Postup:
1. Do mísy dáme změklé máslo nakrájené na malé kousky, přidáme na jemno nastrouhané oloupané mandle, prosátou hladkou mouku, moučkový cukr a promícháme
2. Pak přidáme syrový žloutek, nastrouhané vařené žloutky a vše zpracujeme ve vláčné těsto, zabalíme do potravinářské fólie a necháme do druhého dne v chladu odležet 3. Těsto rozválíme na plát silný 3 mm, vykrájíme z něj hvězdičky, do poloviny hvězdiček vykrojíme uprostřed otvor, jejich povrch potřeme rozšlehaným žloutkem a posypeme oloupanými, na jemno nastrouhanými mandlemi
4. Poskládáme na plech, dáme do předehřáté trouby a pečeme při 200 °C cca 8 minut a po upečení necháme úplně vychladnout
5. Hvězdičky bez otvoru potřeme malinovou zavařeninou a slepíme s vykrojenými horními díly.