REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

vánoční, velikonoční a čajové


Rumové kuličky IV.

Nepečené kuličky z rozinek, piškotů, ořechu a čokolády, obalené v čokoládové rýži, strouhaných oříšcích a kokosu.

Rumové lanýže

Nepečené, nejen vánoční, cukroví. Lahodné, servírované obalené v kokosu a kakau.

Rumové měsíčky

Z upečené placky vykrájené měsíčky, potřené rumem a rumovou polevou, ozdobené cukrářským zdobením.

Rumové švestky

Švestky máčené v rumu a horké čokoládě, plněné mandlí.

Růžové pracny

Těsto z polohrubé mouky, másla, pudinku a dalších ingrediencí, pečené ve formičkách, po upečení obalené v cukru.

Rychlé kokosové kuličky

Rychle připravené nepečené vánoční cukroví z kokosu, kakaa, másla, rumu a moučkového cukru.

Řezy s ořechovou náplní a bílkovou polevou

Žloutkové řezy potřené ořechovou náplní a bílkovou polevou, pečené dorůžova.

Římovští hadi

Toto vánoční cukroví připomínající hada se dá po upečení ihned konzumovat!

Sádláky

Vánoční cukrová připravené ze sádla, hladké mouky, cukru, vanilky a kakaa, upečené, plněné pikantní marmeládou, ozdobené mandlemi.

Sádlové bochánky s rybízovým džemem – kakaové

Jednoduchý, přitom skvělý vánoční recept našich babiček, který je sladký i zároveň příjemně kyselý. Vyzkoušejte oblíbenou kakaovou variantu ozvláštněnou lahodným rybízem, která by na vaší štědrovečerní tabuli neměla chybět.

Sádlové cukroví

Vykrajované vánoční cukroví připravené ze sádla, mouky a dalších ingrediencí, upečené v troubě pěkně dozlatova. Upečené cukroví zdobíme nebo slepujeme marmeládou.

Sádlové kouličky

Vánoční cukroví ze sádla, mouky, cukru a kakaa. Jde o sádlové cukroví, které v sobě skrývá mandle.

Sádlové mini koláčky

Hlavně na začátku minulého století bylo oblíbené vánoční cukroví ze sádla, cukru a dalších surovin. Vyzkoušejte tento osvědčený recept na malé koláčky pečené v troubě a zdobené marmeládou.

Sádlové vanilkové rohlíčky

Takto připravené rohlíčky necháme 2-3 týdny odležet, aby byly pěkně měkké a mírně zvlhlé.

Sádlovky

V troubě upečené vánoční cukroví z mouky, sádla, cukru a kakaa, zdobené rybízovou marmeládou.

Sádlovky s džemem

Je libo Masarykovo cukroví, vyhlášené cukroví za první republiky? Vyzkoušejte naše sádlovky. Dokonale splňují vše, co od vánočního cukroví očekáváte. Jsou jednoduché na přípravu a neuvěřitelně chutné. Za jejich úspěchem stojí nejen skvělé těsto, ale také džem, kterým se upečené kousky naplní.

Sachrové krychličky

Připravené těsto vylité na plech vyložený papírem na pečení, upečené v troubě, po vychladnutí nakrájené na kostičky o velikosti 3×3 cm, ty máčené v rozpuštěné čokoládě a případně dále zdobené, dle vlastní fantazie.

Sandokanovy oči

Nepečené cukroví ze sušeného mléka, kokosové hmoty, ořechové náplně a lentilek.

Semínkové hrudky

Zdravé vánoční cukroví.

Sezamové hrudky s oříšky

Cukroví ze sezamových semínek, medu, másla, celozrnné pšeničné mouky, směsi ovesných, ječných a žitných vloček, rozinek, mletých oříšků, vejce a rumu, vhodné pro dietáře a všechny ty, co nesmí nic tučného ani sladkého. Jeden kousek má asi 590 kJ / 140 kcal.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy