Strojkové vánoční cukroví, tedy pomocí strojku s nástavcem na pečivo vytlačené rohlíčky z pudinkového těsta upečené v troubě, slepené marmeládou a nakonec máčené v čokoládě.
Ingredience:
500 g | hladké mouky |
250 g | ztuženého tuku na pečení |
250 g | práškového cukru |
125 g | másla |
5 sáčků | vanilkových pudinků |
3 ks | velká vejce |
papír na pečení | |
marmeláda na slepení | |
Na čokoládovou polevu: | |
100 g | čokoláda na vaření |
100 g | tuku 100 % |
Postup:
1. Do prosáté mouky promíchané s cukrem nastrouháme tuk a máslo, přidáme vejce a pudinky, vše zpracujeme v těsto, které necháme v lednici asi 1 hodinu odpočinout
2. Pomocí strojku s nástavcem na pečivo tlačíme rohlíčky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem
3. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C dozlatova
4. Vychladlé rohlíčky slepíme vždy dva k sobě nějakou dobrou pikantní zavařeninou
5. Oba konce rohlíčků nakonec máčíme v rozpuštěné čokoládě.
Příprava čokoládové polevy:
1. Do vařící vody vložíme misku s ingrediencemi a necháme povolit
2. Důkladně promícháme a můžeme použít.
nebo
1. Do misky vložíme obě ingredience a necháme je v mikrovlnné troubě rozpustit
2. Důkladně promícháme a v tekutém stavu aplikujeme.