REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Popraskané čokoládové crinkles (sušenky)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

I když trochu pracnější a poměrně nákladné cukroví z čokoládového těsta, chutná přímo skvěle a díky popraskání na povrchu i zajímavě vypadá.


Ingredience:
200 ghořké čokolády
200 ghladké mouky
115 gpískového cukru
90 gmásla
25 gkakaa nejlépe holandského typu
1 lžičkavanilkové esence nebo 1 sáček vanilkového cukru
1/2 lžičkysody nebo trochu víc prášku do pečiva
3 ksvejce
cukr moučka
špetka soli

Postup:

1. Připravíme si vodní lázeň, v ní rozpustíme čokoládu s máslem, vmícháme cukr a vše necháme důkladně rozpustit
2. Přidáme vejce, jedno po druhém, promícháme po každém přidání
3. V této fázi přidáme vanilkovou esenci
4. Do mísy prosejeme mouku, kakao, prášek do pečiva a sůl
5. Postupně, po dávkách, vmícháme do čokoládové směsi, aby vzniklo hladké měkké a lepivé těsto, hotové přikryjeme potravinářskou folií a chladíme podle potřeby minimálně 2 hodiny, těsto musí být dostatečně pevné a držet tvar
6. Moučkový cukr prosejeme do hlubokého talíře, pomocí lžičky a dlaní vyválíme z těsta kuličky o průměru cca 2 cm, které pak po jedné vyválíme v moučkovém cukru, až budou pokryté silnou vrstvou
7. Sušenky umístíme na plech asi 3-4 cm od sebe, pečeme v troubě vyhřáté na 160 °C
8. Až je povrch kuliček na dotek lehce pevný, necháme cukroví ještě 2–
3 minuty ztuhnout, pak plech vytáhneme a sušenky necháme úplně vychladnout.

Doporučení:

Popraskání sušenek je zcele v pořádku, mají tak vypadat!

Poznámka:

Vodní lázeň – Nádobu s pokrmem vložíme do hrnce do poloviny naplněného horkou vodou, kterou udržujeme těsně pod bodem varu.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Není rýže, jako rýže. Jak to s jejími druhy vlastně je?

Jasmínová, basmati, parboiled, natural, tříbarevná, arborio – a takto bychom mohli pokračovat takřka do nekonečna. K dostání je opravdu široký výběr různých druhů rýže a spolu s tím vyvstává jedna důležitá otázka. V čem se jednotlivé druhy vlastně liší?

číst dále ...

3 snadné a zdravé recepty pro každého!

Chybí vám dovolená u moře, tamější jídlo? Připomeňte si cestování alespoň tematickou večeří s cizokrajným jídlem. A potěšte celou rodinu společně s osvědčenými produkty od Drůbežářského závodu Klatovy.

číst dále ...

Jarní polévky do každého jídelníčku

Špenátová, kedlubnová nebo cibulová polévka – nahlédněte pod pokličku oblíbených jarních polévek a inspirujte se třeba při vaření nedělního obědu. Osvěží, a navíc přinesou do kuchyně jaro. Ať už sáhnete po krémové konzistenci nebo té klasické, uděláte radost nejen sobě, ale i vašemu tělu. Dejte si však pozor, ze kterých produktů polévky připravujete.

číst dále ...

Proč vás honí mlsná a jak si s ní poradit

Sladká chuť je ta první, kterou jako miminka poznáme. Máme ji spojenou s příjemnými pocity, a právě proto je cesta k omezení cukru tak těžká. A také proto, že tu jsou situace, které máme se sladkostmi odjakživa spojené. Chystáte se na návštěvu? Skočíte do cukrárny pro dortíky. Neuspokojil vás dostatečně oběd? Dopucnete se dezertem. Ocitli jste se ve stresové situaci? Zaženete ji čokoládou. Začnete-li přemýšlet nad tím, kde všude a za jakých okolností nás cukr provází, zjistíte že je možná na čase zpozornět.

číst dále ...

7 potravin, kvůli kterým nemůžete usnout

V současnosti se nemalá část populace potýká s nedostatkem spánku. Na vině mohou být starosti s prací, se školou, ale také s pandemií koronaviru, kdy se bojíme o své zdraví. Mnoho z nás moc dobře zná pocit, kdy si jdeme lehnout, dlouhé hodiny se převalujeme ze strany na stranu a nemůžeme usnout. Stoupá pocit zoufalství, začínáme se potit, únava se zvyšuje, ale tolik potřebný spánek nepřichází. Na vině mohou být potraviny, které zkonzumujeme během večera. O kterých je řeč?

číst dále ...

Nová anketa! Váš nejoblíbenější český zákusek?

Díky dotazu jednoho našeho čtenáře jsme zjistili, že nás v redakci také velmi zajímá, jaký český zákusek patří mezi ten nejoblíbenější. A proto pusťte se do hlasování, ať víme, jakou laskominu si nejčastěji my Češi vlastně dopřejeme.

číst dále ...

Objevte vaření s Rio Mare a vyzkoušejte zbrusu nové recepty – pochutnáte si a navíc můžete soutěžit o parádní výhry!

Pravá chuť slunné Itálie u vás doma. Jarní soutěž s Rio Mare je v plném proudu a zkusit štěstí může opravdu každý! Je to snadné, stačí zakoupit libovolný produkt Rio Mare kdekoli po celé České republice včetně e-shopů, zaregistrovat účtenku na www.riomaresoutez.cz a pak jen na konci měsíce doufat, že budete ti šťastní vylosování.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy