REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Prokládané kytičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené kakaové těsto slepené krémem a rybízovou zavařeninou, ozdobené kokosovým těstem ve ve tvaru kytiček, posypané moučkovým cukrem.


Ingredience:
Na kokosové těsto:
300 gpolohrubé mouky
120 gtuku na pečení
120 gstrouhaného kokosu
100 gmoučkového cukru
1 ksvejce
1 balíčekvanilkového cukru
Na kakaové těsto:
280 ghladké mouky
200 gtuku na pečení
100 gmoučkového cukru
20 gkakaa
1 ksvejce
Na náplň:
250 gzměklého másla
150 gmoučkového cukru
100 grybízové zavařeniny
50 gbílé čokolády
1 balíčekvanilkového cukru
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Z jednotlivých ingrediencí vypracujeme kokosové i kakaové těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 30 minut do chladu odležet
2. Odleželé kakaové těsto rozválíme na plát silný 3 mm, vykrájíme z něho kolečka o průměru 4 cm, rozložíme na plech, dáme do trouby a pečeme při 200 °C asi 8 minut, necháme vychladnout
3. Odleželé kokosové těsto rozválíme na plát 3 mm, vykrájíme z něho tvary kytiček s otvorem uprostřed, rozložíme na plech, dáme do trouby, pečeme při 200 °C asi 10 minut a dáme vychladnout
4. Rozměklé máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a rozehřátou bílou čokoládu utřeme na hladký krém
5. Krém pak nastříkáme (nejlépe pomocí zdobícího sáčku na cukroví) po obvodu kakaových koleček tak, aby ve středu zůstal otvor, ten vyplníme marmeládou a nahoru lehce přimáčkneme kokosovou kytičku a posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy