Upečené kakaové těsto slepené krémem a rybízovou zavařeninou, ozdobené kokosovým těstem ve ve tvaru kytiček, posypané moučkovým cukrem.
Ingredience:
Na kokosové těsto: | |
300 g | polohrubé mouky |
120 g | tuku na pečení |
120 g | strouhaného kokosu |
100 g | moučkového cukru |
1 ks | vejce |
1 balíček | vanilkového cukru |
Na kakaové těsto: | |
280 g | hladké mouky |
200 g | tuku na pečení |
100 g | moučkového cukru |
20 g | kakaa |
1 ks | vejce |
Na náplň: | |
250 g | změklého másla |
150 g | moučkového cukru |
100 g | rybízové zavařeniny |
50 g | bílé čokolády |
1 balíček | vanilkového cukru |
moučkový cukr na posypání |
Postup:
1. Z jednotlivých ingrediencí vypracujeme kokosové i kakaové těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 30 minut do chladu odležet
2. Odleželé kakaové těsto rozválíme na plát silný 3 mm, vykrájíme z něho kolečka o průměru 4 cm, rozložíme na plech, dáme do trouby a pečeme při 200 °C asi 8 minut, necháme vychladnout
3. Odleželé kokosové těsto rozválíme na plát 3 mm, vykrájíme z něho tvary kytiček s otvorem uprostřed, rozložíme na plech, dáme do trouby, pečeme při 200 °C asi 10 minut a dáme vychladnout
4. Rozměklé máslo, moučkový cukr, vanilkový cukr a rozehřátou bílou čokoládu utřeme na hladký krém
5. Krém pak nastříkáme (nejlépe pomocí zdobícího sáčku na cukroví) po obvodu kakaových koleček tak, aby ve středu zůstal otvor, ten vyplníme marmeládou a nahoru lehce přimáčkneme kokosovou kytičku a posypeme moučkovým cukrem.