REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Překládané hvězdičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené přepůlené hvězdy plněné oříškovou náplní, namočené v hořké a mléčné polevě, ozdobené puntíky čokolády.


Ingredience:
250 ghladké mouky
200 gmásla
50 gmoučkového cukru
1 lžičkavlažné vody
1/2 lžičkyocta
1 lžícekakaa
1 ksvejce
hladká mouka na vál
Na náplň:
100 gmletých lískových oříšků
90 gmoučkového cukru
1 ksvejce
Na polevu:
140 gmléčné čokolády
140 ghořké čokolády

Postup:

1. Na vál prosejeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, přidáme změklé na menší kousky nakrájené máslo, vejce, vodu, ocet, vše promícháme a ještě sypkou hmotu rozdělíme na dvě poloviny
2. Pak do jedné poloviny přidáme prosáté kakao a potom obě směsi zpracujeme na vláčné těsto, nakonec těsta spojíme a krátce prohněteme, aby vzniklo mramorování, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu 15 minut odležet
3. Na náplň smícháme na jemno mleté lískové oříšky s moučkovým cukrem a vejcem
4. Na pomoučeném vále z těsta rozválíme plát silný 2 mm a tvořítkem vypícháme hvězdy, na polovinu položíme trochu oříškové náplně, hvězdu přehneme a těsto k sobě přitiskneme tak, že vzniknou půlhvězdičky
5. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C 15 minut
6. Čokoládu, každou zvlášť, nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni, poté polovinu upečeného cukroví namočíme v hořké a polovinu v mléčné polevě, necháme chvíli ztuhnout a vrch každé půlhvězdičky zdobíme puntíky z barevně odlišné čokolády
7. Necháme úplně ztuhnout a uchováme v chladné místnosti.

Doporučení:

Hvězdičky můžeme také posypat kandovaným ovocem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Luštěniny jako salát nebo zdravá příloha

Luštěniny jsou zdravé a měli bychom je alespoň jedenkrát týdně zařazovat do našeho jídelníčku. Všichni to víme, ale jak to udělat, když máme hluboko v paměti zaryté známé hrachové kaše a čočkové polévky ze školních jídelen. Doba se mění a můžete měnit i váš jídelníček. Luštěniny totiž mohou být chutnou součástí moderní kuchyně.

číst dále ...

LOMO sušená vepřová pečeně

Sušená vepřová pečeně s kořením. Trochu práce a po pár dnech si pošmáknete! Video recept z YouTube z kanálu: Chatař

číst dále ...

Upgrade salátů od Roberta Chejna

Saláty si můžete připravit doma nebo zajet ochutnat do zámeckého hotelu Chateau Kotěra. V zámecké restauraci pod taktovkou Roberta Chejna mimo jiné nabízí různé chuťové zážitky v podobě sezónních specialit, francouzské, italské, provensálské a středozemní kuchyně.

číst dále ...

Italské sýry ručně vyráběné z českého mléka

Marco a Tiziania jsou Italové, kteří studovali v Česku a zalíbilo se jim tady natolik, že se rozhodli tu usadit. Po studiu začali pracovat a před čtyřmi lety si v Praze-Nuslích otevřeli Mozzarellart, místo, kde každodenně vznikají sýry té nejlahodnější chuti. Přímo v obchodě navíc můžete sledovat, jak mistr sýrař vyrábí tu nejčerstvější mozzarellu.

číst dále ...

Tipy sommeliera, jak poznat skvělé víno

Červené, bílé, sladké a kyselé. Přiznejme si to na rovinu, každému se občas stane, že se ocitne ve společnosti lidí, kteří rozvinou debatu o víně, a vás polije studený pot. Ne, nevíte, podle čeho poznáte chuť vína, ne, nevíte, jaké jídlo se k vínu hodí nejvíc. Požádali jsme proto sommeliera Davida Krále, ambasadora značky Víno Mikulov Sommelier Club, aby pro vás shrnul to nejzákladnější, co u vína dokáže poznat „obyčejný“ člověk.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy