REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Překládané hvězdičky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené přepůlené hvězdy plněné oříškovou náplní, namočené v hořké a mléčné polevě, ozdobené puntíky čokolády.


Ingredience:
250 ghladké mouky
200 gmásla
50 gmoučkového cukru
1 lžičkavlažné vody
1/2 lžičkyocta
1 lžícekakaa
1 ksvejce
hladká mouka na vál
Na náplň:
100 gmletých lískových oříšků
90 gmoučkového cukru
1 ksvejce
Na polevu:
140 gmléčné čokolády
140 ghořké čokolády

Postup:

1. Na vál prosejeme hladkou mouku s moučkovým cukrem, přidáme změklé na menší kousky nakrájené máslo, vejce, vodu, ocet, vše promícháme a ještě sypkou hmotu rozdělíme na dvě poloviny
2. Pak do jedné poloviny přidáme prosáté kakao a potom obě směsi zpracujeme na vláčné těsto, nakonec těsta spojíme a krátce prohněteme, aby vzniklo mramorování, zabalíme do potravinářské fólie a necháme v chladu 15 minut odležet
3. Na náplň smícháme na jemno mleté lískové oříšky s moučkovým cukrem a vejcem
4. Na pomoučeném vále z těsta rozválíme plát silný 2 mm a tvořítkem vypícháme hvězdy, na polovinu položíme trochu oříškové náplně, hvězdu přehneme a těsto k sobě přitiskneme tak, že vzniknou půlhvězdičky
5. Rozložíme je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 160 °C 15 minut
6. Čokoládu, každou zvlášť, nalámeme a rozpustíme ve vodní lázni, poté polovinu upečeného cukroví namočíme v hořké a polovinu v mléčné polevě, necháme chvíli ztuhnout a vrch každé půlhvězdičky zdobíme puntíky z barevně odlišné čokolády
7. Necháme úplně ztuhnout a uchováme v chladné místnosti.

Doporučení:

Hvězdičky můžeme také posypat kandovaným ovocem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy