Podkůvky z hladké mouky, másla nebo tuku, cukru … upečené v troubě, slepené pomerančovým krémem, polité čokoládovou polevou, nakonec ozdobené barevnými cukrářskými kuličkami.
Ingredience:
200 g | hladké mouky |
150 g | másla nebo tuku |
100 g | cukru |
30 g | bramborové moučky |
1 ks | vejce |
pomerančový krém (máslový krém ochucený pomerančovou šťávou a kůrou) | |
čokoládové poleva | |
ozdobné kuličky (barevný máček) | |
papír na pečení |
Postup:
1. Suché ingredience spolu smícháme, pak do nich zapracujeme tuk, vypracujeme těsto, z kterého tvarujeme podkůvky
2. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova
3. Vychladlé cukroví spolu slepujeme pomerančovým krémem, poléváme čokoládovou polevou a zdobíme barevnými kuličkami.
Recept na máslový krém najdete zde: jemný máslový krém, recept na čokoládovou polevu zase zde: čokoládová poleva.