REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomenčové podkůvky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Podkůvky z hladké mouky, másla nebo tuku, cukru … upečené v troubě, slepené pomerančovým krémem, polité čokoládovou polevou, nakonec ozdobené barevnými cukrářskými kuličkami.


Ingredience:
200 ghladké mouky
150 gmásla nebo tuku
100 gcukru
30 gbramborové moučky
1 ksvejce
pomerančový krém (máslový krém ochucený pomerančovou šťávou a kůrou)
čokoládové poleva
ozdobné kuličky (barevný máček)
papír na pečení

Postup:

1. Suché ingredience spolu smícháme, pak do nich zapracujeme tuk, vypracujeme těsto, z kterého tvarujeme podkůvky
2. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova
3. Vychladlé cukroví spolu slepujeme pomerančovým krémem, poléváme čokoládovou polevou a zdobíme barevnými kuličkami.

Poznámka:

Recept na máslový krém najdete zde: jemný máslový krém, recept na čokoládovou polevu zase zde: čokoládová poleva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy