REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pravé marokánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené marokánky z mouky, cukru, ořechů a dalších ingrediencí, zdobené čokoládovou polevou.


Ingredience:
100 gmásla nebo rostlinného tuku
100 gsušeného a kandovaného ovoce
80 gnesolených arašídů
80 ghladké mouky
70 gpískového cukru
50 grozinek
1/4 lmléka
tuk a hrubá mouka na plech
Na čokoládovou polevu:
100 gčokolády na vaření
80 gztuženého pokrmového tuku

Postup:

1. Z másla, hladké mouky a pískového cukru připravíme jíšku, zalijeme ji mlékem a dobře rozmícháme
2. Do husté kaše vmícháme rozinky, na menší kousky nakrájené sušené i kandované ovoce, na drobno nasekané arašídy a vše dobře promícháme
3. Na tukem vymazaný plech a lehce posypaný hrubou moukou tvarujeme pomocí lžičky tenké placičky, které vložíme do vyhřáté trouby na 165 °C a pečeme dozlatova
4. Na čokoládovou polevu do kastrůlku rozlámeme čokoládu, přidáme tuk, vložíme do horké vodní lázně a za stálého míchání necháme rozehřát, až se suroviny spojí
5. Vychladlé placičky pocákáme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy