Pečené marokánky z mouky, cukru, ořechů a dalších ingrediencí, zdobené čokoládovou polevou.
Ingredience:
100 g | másla nebo rostlinného tuku |
100 g | sušeného a kandovaného ovoce |
80 g | nesolených arašídů |
80 g | hladké mouky |
70 g | pískového cukru |
50 g | rozinek |
1/4 l | mléka |
tuk a hrubá mouka na plech | |
Na čokoládovou polevu: | |
100 g | čokolády na vaření |
80 g | ztuženého pokrmového tuku |
Postup:
1. Z másla, hladké mouky a pískového cukru připravíme jíšku, zalijeme ji mlékem a dobře rozmícháme
2. Do husté kaše vmícháme rozinky, na menší kousky nakrájené sušené i kandované ovoce, na drobno nasekané arašídy a vše dobře promícháme
3. Na tukem vymazaný plech a lehce posypaný hrubou moukou tvarujeme pomocí lžičky tenké placičky, které vložíme do vyhřáté trouby na 165 °C a pečeme dozlatova
4. Na čokoládovou polevu do kastrůlku rozlámeme čokoládu, přidáme tuk, vložíme do horké vodní lázně a za stálého míchání necháme rozehřát, až se suroviny spojí
5. Vychladlé placičky pocákáme čokoládovou polevou a necháme ztuhnout.