REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Pomerančové crinkles

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Jednoduché sušenky vonící po pomerančích, skvělé k čaji nebo kávě. Jinak se jim také říká “popraskané” sušenky.


Ingredience:
Rozpis na 50 sušenek:
100 ghladké mouky
140 gmoučkového cukru
50 gzměklého másla
6 lžičekpomerančové kůry
2 lžičkypomerančové šťávy
1 lžičkaprášku do pečiva
2 ksvejce
moučkový cukr na obalování
Ostatní:
pečící papír na plech

Postup:
  1. Důkladně omyté pomeranče nastrouháme, tedy přesně jejích oranžovou část kůry, zbytek pomeranče vymačkáme, budeme potřebovat jejich šťávu
  2. Mouku prosijeme, smícháme s práškem do pečiva a moučkovým cukrem, pak přidáme rozšlehané vejce, pomerančovou šťávu a kůru, vypracujeme těsto
  3. Hotové těsto dáme do sáčku a necháme v lednici 2 hodiny odpočinout
  4. Postupně z těsta odebereme 50 kousků, vytvarujeme menší koule, ty obalíme ve větší vrstvě moučkového cukru, klademe na plech vyložený papírem na pečení, vždy kousek od sebe, sušenky při pečení nabydou!
  5. V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme jen chvíli, tak 10 minut, pak je vytáhneme a necháme prochladnout.
Doporučení:

Pro dospěláky můžete nahradit pomerančovou šťávu pomerančovým likérem! Skladujeme jen krátkodobě, v uzavřené dóze.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy