REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Popraskané pomerančové sušenky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Sušenky vypadající, jako by se nepovedly, ale opak bývá pravdou, jsou chutné a prasklinky jim sluší.


Ingredience:
Suroviny na 25 sušenek:
70 gmoučkového cukru
50 ghladké mouky
25 gkakaa (doporučuji kvalitní s vyšším podílem kakaového másla)
25 gzměklého másla
3 lžičkypomerančové kůry nebo pomerančových vloček
1 lžičkapomerančového likéru nebo pomerančové šťávy
½ lžičkyprášku do pečiva
moučkový cukr na obalování
1 ksvejce

Postup:

1. Pomeranč omyjeme, odrhneme kartáčkem a přelijeme 3x vařící vodou, aby se zbavil voskování a chemikálií, oranžovou část kůry ostrouháme na jemném struhadle
2. Mouku prosejeme s kakaem, práškem do pečiva a 70 g moučkového cukru, přidáme jedno rozšlehané vejce, máslo, pomerančové vločky nebo kůru a likér nebo šťávu, vypracujeme těsto, které je hodně lepivé, zabalíme ho do potravinářské fólie a necháme 2 hodiny vychladit v ledničce
3. Vychlazené těsto rozdělíme na 25 částí, vytváříme z nich kuličky, které ihned obalujeme v silné vrstvě prosátého moučkového cukru, kuličky klademe na plech vyložený pečicím papírem ve velkých rozestupech, během pečení hodně naskočí
4. Pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 200 °C, necháme je částečně vychladnout na plechu a poté je přeneseme na rošt
5. V uzavřené nádobě vydrží asi 7 dnů.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Barbora Jollinka Charvátová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy