Ze sněhových bílků, kokosu, cukru a nastrouhané pomerančové kůry upečené kokosky, máčené v rozehřáté čokoládové polevě.
Ingredience:
200 g | kokosu |
200 g | moučkového cukru |
1 sáček | vanilkového cukru |
1 lžička | nastrouhané pomerančové kůry |
3 ks | bílky |
špetka soli | |
čokoládová poleva |
Postup:
1. Z bílků a špetky soli vyšleháme nejlépe ručním tyčovým mixérem tuhý sníh
2. Postupně do něj přišleháváme moučkový a vanilkový cukr
3. Kokos promícháme s nastrouhanou pomerančovou kůrou, pak ho vmícháme do sněhové hmoty
4. Z hmoty vykrajujeme kopečky, které klademe na plech vyložený pečícím papírem, mírně je lžící zmáčkneme k plechu
5. Kokosky pečeme v troubě vyhřáté na 170 °C a to s mírně pootevřenými dvířky (postačí zasunutá vařečka) asi 15 minut, pak teplotu trouby stáhneme na 100 °C a cukroví dopečeme již v troubě zavřené, pečeme dalších 20 minut
6. Vychladlé kokosky z půlky namáčíme v rozehřáté čokoládové polevě.
Polevu rozpustíme ve vodní lázni nebo v mikrovlnné troubě.