REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Mandlové hříbečky II.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Asi 50 kusů nepečeného cukroví ve tvaru hříbku.


Ingredience:
120 gspařených jemně nastrouhaných mandlí
120 gmoučkového cukru
50 gčokolády na vaření
1 ksbílku
pečící papír

Postup:

1. Z mandlí, moučkového cukru a bílku vypracujeme těsto, které rozdělíme na dvě části
2. Z jedné uděláme malé válečky – nožičky
3. Druhou část obarvíme nastrouhanou čokoládou, kterou zapracujeme do těsta a vytvarujeme z ní hlavičky
4. Hříbky postavíme na pečící plech vyložený papírem a ve velmi vlažné troubě usušíme (troubu nastavíme na nejmenší možnou teplotu a pak i s pootevřenými dvířky temperujeme do vyschnutí cukroví).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy