REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.


1.

Začneme staročeským receptem na zázvorky, tedy na tradiční české vánoční cukroví upečené v troubě. Toto cukroví vám nádherně provoní byt. Má příjemnou, jemně pikantní chuť právě po zázvoru.

Zázvorky – staročeské vánoční cukroví – RECEPT ZDE!

 

2.

Velmi rychlé a přitom i jednoduché pečené cukroví připravené zpracováním mouky, másla a trochy bílého vína. Jde o vykrájené cukroví, které se krátce peče v troubě a nakonec obaluje v moučkovém cukru smíchaným s cukrem vanilkovým. V troubě se cukroví nafoukne, a když v puse praskne, je to úžasný pocit!

Vinné cukroví – RECEPT ZDE!

 

3.

A cukroví z brambor znáte? Máme pro vás recept na zvonky, či jiné tvary, vykrájené právě z bramborového těsta. Různé tvary se po upečení obalují v moučkovém cukru smíchaným s cukrem vanilkovým. Lze je také slepovat, například chutnou domácí marmeládou.

Vánoční zvonky z bramborového těsta – RECEPT ZDE!

 

4.

Asi je na čase uvést zde klasiku všech klasik, tedy vánoční vanilkové rohlíčky. Ty jistě nesmí chybět na žádném vánočním stole v českých domácnostech. Existuje na ně mnoho receptů, zde je jeden z těch vyzkoušených, které opravdu fungují!

Vanilkové rohlíčky – RECPT ZDE!

 

5.

Je možné, že každý toto cukroví nezná. Jde o vánoční mlsání připravené z hladké mouky, mletých škvarků, másla, moučkového cukru, žloutku a prášku do pečiva, vytvarované do různých tvarů a upečené v troubě dozlatova, nakonec slepené krémem a ozdobené čokoládovou polevou.

Škvarkové cukroví s ořechovým krémem – RECPT ZDE!

 

6.

Tak tohle cukroví mám moc rád. Tradiční české štefetky jsou vlastně sladké řezy z upečeného ořechového těsta, proložené různými náplněmi. Většinou hotové se ještě částečně máčí v čokoládě.

Štafetky – RECEPT ZDE!

 

7.

Další vánoční recept, který rozhodně nesmí chybět v tomto vývěru je recept na strojkové cukroví. Existuje mnoho receptů na strojkové cukroví, tedy cukroví připravené pomocí masového strojku s nástavcem na cukroví. Známe těsto ořechové, vanilkové, pudingové, kokosové … toto je recept na máslové těsto.

Strojkové cukroví – základní recept – RECEPT ZDE!

 

8.

U nás doma máme rádi také slepovánky. Jde o vykrajované cukroví vyrobené z hladké mouky, cukru, kakaa, ořechů a vejce, upečené dozlatova, pak spojené marmeládou a kávovým krémem, potřené citrónovou polevou, nakonec ozdobené ořechy.

Slepovánky – RECEPT ZDE!

 

9.

V minulém století se peklo vánoční cukroví i z méně tradičních surovin. Dnes jednou z ingrediencí, kterou by jsme ve směsi na vánoční sladké těsto rozhodně nečekali, je sádlo. V naší databázi pečeného vánočního cukroví máme recept na tento druh cukroví ze sádla. Je vtipně pojmenované, jde o tzv. sádláky.

Sádláky – RECEPT ZDE!

 

10.

První desítku receptů uzvařeme receptem na kokosky. Ty zná asi každý. Zde je recept na pečené kokosky ze sněhových bílků, kokosu, cukru a nastrouhané pomerančové kůry, po vychladnutí máčené v rozehřáté čokoládové polevě.

Kokosky – RECEPT ZDE!

 

11.

Recept, který vám teď zde uvádíme, je prověřený několika generacemi českých maminek a babiček! Podle tohoto receptu upečete jak drobnější vykrajované vánoční perníčky, tak se hodí na velké tvary, jako stromky, chaloupky atd.

Perníčky našich babiček – RECEPT ZDE!

 

12.

Tento recept patří mezi další naše rodinné oblíbené vánoční cukroví. Jde o ořechové těsto upečené v troubě ve tvaru tyčinek, pak ozdobené smetanovým vanilkovým krémem a čokoládovou polevou.

Ořechové tyčinky s krémem – RECEPT ZDE!

 

13.

Rád bych zde uvedl ještě jeden recept, kde ořechy hrají prim. Opět jde o ořechové těsto, ovšem tentokrát slepované kakaovým krémem. Tyto rohlíčky většinou zmizí z našeho vánočního stolu mezi prvními.!

Ořechové rohlíčky slepované kakaovým krémem – RECEPT ZDE!

 

14.

Nemohu si pomoci, ale ještě jeden recept tu máme na téma: ořechy ve vánočním cukroví. Tyto ořechovo-kávové řezy s krémem a čokoládovou polevou nejen skvěle vypadají, ale chutnají prostě úžasně!

Nanukové řezy – RECEPT ZDE!

 

15.

Na řadu konečně přišlo i toto vánoční cukroví vytlačené z masového strojku s nástavcem na cukroví, upečené v troubě s vtipným názvem Mužská věrnost. A proč mužská věrnost? Prý ta, co je upeče, té muž neuteče a zůstane doma pochutnávajíce si na tomto lahodném cukroví … a nebo také proto, že je křehké jako mužská věrnost.

Mužská věrnost – strojkové cukroví – RECEPT ZDE!

 

16.

Stříkané cukroví. Opět jedna z variant, jak na vánoce upéci chutné vánoční cukroví. Na tento recept budete potřebovat cukrářský sáček, pomocí kterého se nastříkají různé tvary, ty se pak upečou v troubě. Vychlazené cukroví se ze spodní části máčí v čokoládě, popřípadě zdobí půlkami kandovaných třešní.

Máslové stříkané cukroví – RECEPT ZDE!

 

17.

Také mandlové cukroví patří mezi oblíbené vánoční cukroví mnoha rodin. Jde o cukroví z hladké mouky, mandlí, cukru a žloutků, vykrajované, pomašlené vejsem, ozdobené půlkami mandlí. Také se může slepovat po dvou nějakou dobrou marmeládou či krémem.

Mandlové pečivo – RECEPT ZDE!

 

18.

V žádném výčtu pečeného vánočního cukroví nesmí chybět linecké cukroví. Různě vykrajované tvary, slepované dobrou marmeládou, patří k tradičním českým vánočním receptům již mnoho generací. A není divu. Linecké cukroví chutní snad všem.

Linecké pečivo – slepované – RECEPT ZDE!

 

19.

Další z receptů, které miluje celá naše rodina. Tento recept na pečené vánoční cukroví s názvem Košíčky Isidor, najdeme v mnoha starých českých kuchařkách. Jednu z variant tohoto oblíbeného vánočního cukroví tu máme pro vás i my.

Košíčky Isidor – RECEP ZDE!

 

20.

Kokos patří mezi oblíbené suroviny při pečení vánočního cukroví. Zhruba 35 kusů skvělých rohlíčků z kokosu, polohrubé mouky, moučkového cukru, rostlinného tuku a prášku do pečiva připravíte podle tohoto osvědčeného receptu, který dlouhodobě patří mezi nejoblíbenější vánoční recepty vůbec.

Kokosové rohlíčky – RECEPT ZDE!

 

21.

Další náš tip je na nadýchané Bílkové pusinky, pečené cukroví z našlehaného bílku, usekaných ořechů, moučkového cukru, kokosu a rozinek. Je to velmi dekorativní vánoční cukroví, které nejen skvěle vypadá, ale také velice dobře chutná.

Bílkové pusinky ochucené kokosem, oříšky a rozinkami – RECEPT ZDE!

 

22.

I další recept na pečené vánoční cukroví je poměrně hodně rozšířený na příč Českem. Jedná se o kakaové dortíčky, kterým se také říká Išelské cukroví. Jde o vykrajované těsto upečené v troubě, slepované smetanovým krémem, zdobené čokoládovou polevou.

Kakaové dortíčky (Išelské) – RECEPT ZDE!

 

23.

A kynuté vánoční cukroví znáte? Ano, je to tak, existuje i několik receptů na vánoční cukroví, které se nechá kynout, než se vloží do trouby a upeče dozlatova. Podle tohoto receptu se cukroví obaluje ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Dá se i slepovat různými náplněmi či marmeládou.

Kysaná (kynutá) kolečka – RECEPT ZDE!

 

24.

Základ z lineckého těsta, zdobení z bílkového sněhu. Velmi dekorativní vánoční pečené cukroví, které je nakonec ještě ozdobené nějakou chutnou, nejlépe domácí, marmeládou ještě ochucenou rumem.

Linecké sněhové věnečky – RECEPT ZDE!

 

25.

Velmi oblíbené je také vánoční cukroví ve tvaru vlašského oříšku. Existuje mnoho receptů jak na pečené, tak nepečené cukroví. Zde vám nabízíme variantu pečených půlek oříšků, po vychladnutí plněných různými krémy, například máslovým.

Ořechy – RECEPT ZDE!

 

Další recepty na pečené vánoční cukroví najdete zde: www.receptyonline.cz/pecene-vanocni-velikonocni-a-cajove

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Jak odlehčit štědrovečerní hostinu

Nesou se vaše Vánoce ve znamení opulentních obědů a večeří, ať už doma či u příbuzných? Možná přišel ten správný čas vyzkoušet lehčí variantu štědrovečerního jídla. Koneckonců Vánoce by neměly být svátky obžerství a bolavý žaludek nepotěší asi nikoho. Vyzkoušejte tipy na odlehčení klasických vánočních jídel, po kterých kila nahoru nepůjdou.

číst dále ...

Recepty, které ozvláštní podzimní menu. Kombinaci masa a báječných sezónních dobrot si zamilujete!

Bloudíte mezi regály obchodů a marně přemýšlíte, jakými pokrmy ozvláštnit pochmurné podzimní víkendy? Pak vsaďte na to, co je právě nejdostupnější – lokální čerstvé a šťavnaté suroviny. Vždyť na podzim jich je k dostání celá řada a byla by chyba je řádně nevyužít. Zkombinujte je s masem a provoňte kuchyni neodolatelnými dobrotami!

číst dále ...

Vánoční pečení v plném proudu. Vyzkoušejte netradiční druhy mouky a myslete na kvalitu!

Jelikož se tolik očekávané období vánočních svátků nezadržitelně blíží, většina domácností už oprašuje recepty a pomalu se chystá na přípravu cukroví. Linecké, perníčky, vanilkové rohlíčky nebo třeba pracny. Každý máme svůj oblíbený druh, na který jednoduše nedáme dopustit. Pokud byste však rádi každoroční vánoční klasice letos dodali nový rozměr, zapomeňte na pšeničnou mouku a vyměňte ji za zajímavější alternativy. Zároveň myslete na to, že kvalita je na prvním místě!

číst dále ...

Vánoce na TV Paprika

Kulinářská stanice TV Paprika přináší bohatý vánoční program, jež opět nešetří nápady a návody na ty nejlepší dobroty. Inspirujte se novými recepty od samotného mistra – Jamieho Olivera, který ukáže, že i s jedním hrncem je možné nadělat mnoho parády. Chybět nebude ani oblíbená trojice kuchařů – Gordon, Gino a Fred, kteří se vydají oslavit Vánoce až za polární kruh. To vše a mnohem více, sledujte v prosinci na televizní stanici TV Paprika.

číst dále ...

Znáte červené kiwi?

Kiwi je stálicí mezi exotickým ovocem. Během zimních měsíců je na českých stolech velmi oblíbené a zná ho úplně každý. Tedy pokud jde o zelené kiwi. Znáte ale kiwi červené? Svým oválným tvarem a hnědou slupkou je velmi podobné svému zelenému protějšku, ale jeho slupka nemá chloupky. Po rozkrojení se liší barvou, která je spíše žlutá a přechází až do červena. Rozdíl je také v chuti, která je jemnější a méně výrazná. Červené kiwi je však, stejně jako to zelené, plné vitamínů a dalších tělu prospěšných látek.

číst dále ...

Příběh značky McCain, hranolkové legendy

Znáte legendární hranolky, které se připravují pečením v troubě bez oleje? Přesně tak, jde o značku McCain, která doslova přepsala postup přípravy hranolků v českých domácnostech. Víte však o tom, že společnost McCain vznikla v Kanadě jako rodinná firma, a ještě i dnes čerpá ze svých „rodinných kořenů“? Společnost podporuje generace farmářů na celém světě a společně aplikují principy udržitelného a regenerativního zemědělství. „Doufáme, že sdílením našich záměrů se světem inspirujeme ostatní, aby se zapojili,“ říká Max Koeune, prezident a generální ředitel McCain Foods Limited.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy