REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.


1.

Začneme staročeským receptem na zázvorky, tedy na tradiční české vánoční cukroví upečené v troubě. Toto cukroví vám nádherně provoní byt. Má příjemnou, jemně pikantní chuť právě po zázvoru.

Zázvorky – staročeské vánoční cukroví – RECEPT ZDE!

 

2.

Velmi rychlé a přitom i jednoduché pečené cukroví připravené zpracováním mouky, másla a trochy bílého vína. Jde o vykrájené cukroví, které se krátce peče v troubě a nakonec obaluje v moučkovém cukru smíchaným s cukrem vanilkovým. V troubě se cukroví nafoukne, a když v puse praskne, je to úžasný pocit!

Vinné cukroví – RECEPT ZDE!

 

3.

A cukroví z brambor znáte? Máme pro vás recept na zvonky, či jiné tvary, vykrájené právě z bramborového těsta. Různé tvary se po upečení obalují v moučkovém cukru smíchaným s cukrem vanilkovým. Lze je také slepovat, například chutnou domácí marmeládou.

Vánoční zvonky z bramborového těsta – RECEPT ZDE!

 

4.

Asi je na čase uvést zde klasiku všech klasik, tedy vánoční vanilkové rohlíčky. Ty jistě nesmí chybět na žádném vánočním stole v českých domácnostech. Existuje na ně mnoho receptů, zde je jeden z těch vyzkoušených, které opravdu fungují!

Vanilkové rohlíčky – RECPT ZDE!

 

5.

Je možné, že každý toto cukroví nezná. Jde o vánoční mlsání připravené z hladké mouky, mletých škvarků, másla, moučkového cukru, žloutku a prášku do pečiva, vytvarované do různých tvarů a upečené v troubě dozlatova, nakonec slepené krémem a ozdobené čokoládovou polevou.

Škvarkové cukroví s ořechovým krémem – RECPT ZDE!

 

6.

Tak tohle cukroví mám moc rád. Tradiční české štefetky jsou vlastně sladké řezy z upečeného ořechového těsta, proložené různými náplněmi. Většinou hotové se ještě částečně máčí v čokoládě.

Štafetky – RECEPT ZDE!

 

7.

Další vánoční recept, který rozhodně nesmí chybět v tomto vývěru je recept na strojkové cukroví. Existuje mnoho receptů na strojkové cukroví, tedy cukroví připravené pomocí masového strojku s nástavcem na cukroví. Známe těsto ořechové, vanilkové, pudingové, kokosové … toto je recept na máslové těsto.

Strojkové cukroví – základní recept – RECEPT ZDE!

 

8.

U nás doma máme rádi také slepovánky. Jde o vykrajované cukroví vyrobené z hladké mouky, cukru, kakaa, ořechů a vejce, upečené dozlatova, pak spojené marmeládou a kávovým krémem, potřené citrónovou polevou, nakonec ozdobené ořechy.

Slepovánky – RECEPT ZDE!

 

9.

V minulém století se peklo vánoční cukroví i z méně tradičních surovin. Dnes jednou z ingrediencí, kterou by jsme ve směsi na vánoční sladké těsto rozhodně nečekali, je sádlo. V naší databázi pečeného vánočního cukroví máme recept na tento druh cukroví ze sádla. Je vtipně pojmenované, jde o tzv. sádláky.

Sádláky – RECEPT ZDE!

 

10.

První desítku receptů uzvařeme receptem na kokosky. Ty zná asi každý. Zde je recept na pečené kokosky ze sněhových bílků, kokosu, cukru a nastrouhané pomerančové kůry, po vychladnutí máčené v rozehřáté čokoládové polevě.

Kokosky – RECEPT ZDE!

 

11.

Recept, který vám teď zde uvádíme, je prověřený několika generacemi českých maminek a babiček! Podle tohoto receptu upečete jak drobnější vykrajované vánoční perníčky, tak se hodí na velké tvary, jako stromky, chaloupky atd.

Perníčky našich babiček – RECEPT ZDE!

 

12.

Tento recept patří mezi další naše rodinné oblíbené vánoční cukroví. Jde o ořechové těsto upečené v troubě ve tvaru tyčinek, pak ozdobené smetanovým vanilkovým krémem a čokoládovou polevou.

Ořechové tyčinky s krémem – RECEPT ZDE!

 

13.

Rád bych zde uvedl ještě jeden recept, kde ořechy hrají prim. Opět jde o ořechové těsto, ovšem tentokrát slepované kakaovým krémem. Tyto rohlíčky většinou zmizí z našeho vánočního stolu mezi prvními.!

Ořechové rohlíčky slepované kakaovým krémem – RECEPT ZDE!

 

14.

Nemohu si pomoci, ale ještě jeden recept tu máme na téma: ořechy ve vánočním cukroví. Tyto ořechovo-kávové řezy s krémem a čokoládovou polevou nejen skvěle vypadají, ale chutnají prostě úžasně!

Nanukové řezy – RECEPT ZDE!

 

15.

Na řadu konečně přišlo i toto vánoční cukroví vytlačené z masového strojku s nástavcem na cukroví, upečené v troubě s vtipným názvem Mužská věrnost. A proč mužská věrnost? Prý ta, co je upeče, té muž neuteče a zůstane doma pochutnávajíce si na tomto lahodném cukroví … a nebo také proto, že je křehké jako mužská věrnost.

Mužská věrnost – strojkové cukroví – RECEPT ZDE!

 

16.

Stříkané cukroví. Opět jedna z variant, jak na vánoce upéci chutné vánoční cukroví. Na tento recept budete potřebovat cukrářský sáček, pomocí kterého se nastříkají různé tvary, ty se pak upečou v troubě. Vychlazené cukroví se ze spodní části máčí v čokoládě, popřípadě zdobí půlkami kandovaných třešní.

Máslové stříkané cukroví – RECEPT ZDE!

 

17.

Také mandlové cukroví patří mezi oblíbené vánoční cukroví mnoha rodin. Jde o cukroví z hladké mouky, mandlí, cukru a žloutků, vykrajované, pomašlené vejsem, ozdobené půlkami mandlí. Také se může slepovat po dvou nějakou dobrou marmeládou či krémem.

Mandlové pečivo – RECEPT ZDE!

 

18.

V žádném výčtu pečeného vánočního cukroví nesmí chybět linecké cukroví. Různě vykrajované tvary, slepované dobrou marmeládou, patří k tradičním českým vánočním receptům již mnoho generací. A není divu. Linecké cukroví chutní snad všem.

Linecké pečivo – slepované – RECEPT ZDE!

 

19.

Další z receptů, které miluje celá naše rodina. Tento recept na pečené vánoční cukroví s názvem Košíčky Isidor, najdeme v mnoha starých českých kuchařkách. Jednu z variant tohoto oblíbeného vánočního cukroví tu máme pro vás i my.

Košíčky Isidor – RECEP ZDE!

 

20.

Kokos patří mezi oblíbené suroviny při pečení vánočního cukroví. Zhruba 35 kusů skvělých rohlíčků z kokosu, polohrubé mouky, moučkového cukru, rostlinného tuku a prášku do pečiva připravíte podle tohoto osvědčeného receptu, který dlouhodobě patří mezi nejoblíbenější vánoční recepty vůbec.

Kokosové rohlíčky – RECEPT ZDE!

 

21.

Další náš tip je na nadýchané Bílkové pusinky, pečené cukroví z našlehaného bílku, usekaných ořechů, moučkového cukru, kokosu a rozinek. Je to velmi dekorativní vánoční cukroví, které nejen skvěle vypadá, ale také velice dobře chutná.

Bílkové pusinky ochucené kokosem, oříšky a rozinkami – RECEPT ZDE!

 

22.

I další recept na pečené vánoční cukroví je poměrně hodně rozšířený na příč Českem. Jedná se o kakaové dortíčky, kterým se také říká Išelské cukroví. Jde o vykrajované těsto upečené v troubě, slepované smetanovým krémem, zdobené čokoládovou polevou.

Kakaové dortíčky (Išelské) – RECEPT ZDE!

 

23.

A kynuté vánoční cukroví znáte? Ano, je to tak, existuje i několik receptů na vánoční cukroví, které se nechá kynout, než se vloží do trouby a upeče dozlatova. Podle tohoto receptu se cukroví obaluje ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Dá se i slepovat různými náplněmi či marmeládou.

Kysaná (kynutá) kolečka – RECEPT ZDE!

 

24.

Základ z lineckého těsta, zdobení z bílkového sněhu. Velmi dekorativní vánoční pečené cukroví, které je nakonec ještě ozdobené nějakou chutnou, nejlépe domácí, marmeládou ještě ochucenou rumem.

Linecké sněhové věnečky – RECEPT ZDE!

 

25.

Velmi oblíbené je také vánoční cukroví ve tvaru vlašského oříšku. Existuje mnoho receptů jak na pečené, tak nepečené cukroví. Zde vám nabízíme variantu pečených půlek oříšků, po vychladnutí plněných různými krémy, například máslovým.

Ořechy – RECEPT ZDE!

 

Další recepty na pečené vánoční cukroví najdete zde: www.receptyonline.cz/pecene-vanocni-velikonocni-a-cajove

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Cukrářské trendy 2020 podle Josefa Maršálka

Naše země zažije tento rok doslova a do písmene šok, co se cukrářské tvorby týče. Celý národ sleduje od 4. ledna soutěž Peče celá země. Prostřednictvím TV obrazovek, v hlavním vysílacím čase na ČT1 ji bude patřit deset víkendových sobot. Jedná se o osvědčený formát ze spojeného království, v originále The Great British Bakeoff. Dnes hraný ve 33 zemích celého světa. Všude tam, kde se objevil, způsobil převrat na poli domácího pečení a cukraření. Televize je skvělé médium a nás ve sladké tvorbě čeká to, co se za posledních 10 let stalo v gastronomii. Zákazník bude plošně edukován. Renesance.

číst dále ...

Co za vás zvládnou zelené superpotraviny

Chlorella, matcha, moringa, kelp, spirulina… Cizí slova, kterým se snadno naučíte. Zelená barva je barvou živých rostlin, vegetace, růstu a života jako takového. Barva lesů, trávy a mechu nás oslňuje svojí pozitivní energií. A zrovna tak, jako je pro člověka prospěšné vyrážet ven do přírody, prospívá mu i konzumace potravin, které tuto krásu přírody utváří. Miliony rostlinných druhů se skládají z různých látek a všechny mají svůj účel. Řada druhů vypadá i dnes na pohled stejně jako před dvěma sty lety, ovšem jejich přínos pro výživu člověka už tak zajímavý není. Na řadě míst ztratila půda své minerály a dostala jiné člověkem vytvořené chemické látky, které urychlovaly po desetiletí růst především obilných monokultur.

číst dále ...

Směs od Labety – Mazanec bez lepku

Mazat se s mazancem? Proč ne, když máte dost času. Se směsí od Labety je to ale taková hračka, že si tuhle sladkou dobrotu upečete i několikrát za rok, nejen na Vánoce. Navíc se jedná o bezlepkový produkt, takže ho můžete bez obav nabídnout i jakékoli návštěvě. Do těsta už stačí jen přidat mléko, máslo a žloutky. Dle chuti doplníte do těsta rozinky, kandované ovoce, ořechy nebo mandle. Pečení si pak můžete usnadnit v domácí elektrické pekárně. A je raz dva napečeno. Mazanec od Labety si zamilujete vy i celá vaše rodina stejně jako ten od babičky.

číst dále ...

Už jste našli drink, který vám sedí? Frank Sinatra si ho namíchal sám

Důvod k oslavám se vždycky najde a co si budeme nalhávat, většinu oslav doprovází drinky s aspoň kapkou alkoholu. Kvalitnímu drinku se nevyhýbají slavné osobnosti ani členové královských rodin. Zjistěte, co nesmí chybět v Buckinghamském paláci, kdo bedlivě počítal počet kostek ledu ve skleničce, nebo čím byste zapůsobili na sex symbol své doby, Marylin Monroe.

číst dále ...

Neházejte luštěniny do jednoho pytle a neochuzujte se o skvělý zdroj zdraví

Luštěniny nejsou jen zelená čočka a hrách. Tato rodina je bohatá a nabízí spoustu různých chutí. Součástí jídelníčku by měla být nejen díky své variabilitě užití a chutí, ale také pro blahý vliv na naše zdraví. Moderní gastronomie luštěniny využívá často a díky tomu stále roste její popularita, a to nejen mezi vegetariány a vegany. Seznamte se s dalšími druhy luštěnin a pozvedněte jejich konzumaci v České republice, která je celosvětově podprůměrná. Nevyhýbejte se luštěninám, nevíte, o co přicházíte.

číst dále ...

Nové exkluzivní japonské whisky na českém trhu

Společnost Premier Wines & Spirits s novým rokem 2020 představuje rozšířené portfolio svého whisky sortimentu. Nově na náš trh přináší stále oblíbenější japonské whisky. Konkrétně zde pořídíte exkluzivní Kura The Whisky a whisky Kamiki, která jako první zraje v sudech z japonského cedru.

číst dále ...

Překvapivě dietní: obohaťte letos svůj jídelníček o suroviny, které byste na první pohled možná rázně odmítli

Začali jste nový rok s předsevzetím dostat se do kondice a ideálně pár kilo zhubnout? Letos by to pro vás nemusel být takový oříšek, měli byste ale volit správnou cestu. Nebojte se hladovění, naopak, dietní jídelníček může být bohatý a chutný. Stačí zařadit potraviny, o kterých byste možná na první pohled ani neřekli, že vám v boji s přebytečnými kily mohou pomoci.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy