REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.


1.

Začneme staročeským receptem na zázvorky, tedy na tradiční české vánoční cukroví upečené v troubě. Toto cukroví vám nádherně provoní byt. Má příjemnou, jemně pikantní chuť právě po zázvoru.

Zázvorky – staročeské vánoční cukroví – RECEPT ZDE!

 

2.

Velmi rychlé a přitom i jednoduché pečené cukroví připravené zpracováním mouky, másla a trochy bílého vína. Jde o vykrájené cukroví, které se krátce peče v troubě a nakonec obaluje v moučkovém cukru smíchaným s cukrem vanilkovým. V troubě se cukroví nafoukne, a když v puse praskne, je to úžasný pocit!

Vinné cukroví – RECEPT ZDE!

 

3.

A cukroví z brambor znáte? Máme pro vás recept na zvonky, či jiné tvary, vykrájené právě z bramborového těsta. Různé tvary se po upečení obalují v moučkovém cukru smíchaným s cukrem vanilkovým. Lze je také slepovat, například chutnou domácí marmeládou.

Vánoční zvonky z bramborového těsta – RECEPT ZDE!

 

4.

Asi je na čase uvést zde klasiku všech klasik, tedy vánoční vanilkové rohlíčky. Ty jistě nesmí chybět na žádném vánočním stole v českých domácnostech. Existuje na ně mnoho receptů, zde je jeden z těch vyzkoušených, které opravdu fungují!

Vanilkové rohlíčky – RECPT ZDE!

 

5.

Je možné, že každý toto cukroví nezná. Jde o vánoční mlsání připravené z hladké mouky, mletých škvarků, másla, moučkového cukru, žloutku a prášku do pečiva, vytvarované do různých tvarů a upečené v troubě dozlatova, nakonec slepené krémem a ozdobené čokoládovou polevou.

Škvarkové cukroví s ořechovým krémem – RECPT ZDE!

 

6.

Tak tohle cukroví mám moc rád. Tradiční české štefetky jsou vlastně sladké řezy z upečeného ořechového těsta, proložené různými náplněmi. Většinou hotové se ještě částečně máčí v čokoládě.

Štafetky – RECEPT ZDE!

 

7.

Další vánoční recept, který rozhodně nesmí chybět v tomto vývěru je recept na strojkové cukroví. Existuje mnoho receptů na strojkové cukroví, tedy cukroví připravené pomocí masového strojku s nástavcem na cukroví. Známe těsto ořechové, vanilkové, pudingové, kokosové … toto je recept na máslové těsto.

Strojkové cukroví – základní recept – RECEPT ZDE!

 

8.

U nás doma máme rádi také slepovánky. Jde o vykrajované cukroví vyrobené z hladké mouky, cukru, kakaa, ořechů a vejce, upečené dozlatova, pak spojené marmeládou a kávovým krémem, potřené citrónovou polevou, nakonec ozdobené ořechy.

Slepovánky – RECEPT ZDE!

 

9.

V minulém století se peklo vánoční cukroví i z méně tradičních surovin. Dnes jednou z ingrediencí, kterou by jsme ve směsi na vánoční sladké těsto rozhodně nečekali, je sádlo. V naší databázi pečeného vánočního cukroví máme recept na tento druh cukroví ze sádla. Je vtipně pojmenované, jde o tzv. sádláky.

Sádláky – RECEPT ZDE!

 

10.

První desítku receptů uzvařeme receptem na kokosky. Ty zná asi každý. Zde je recept na pečené kokosky ze sněhových bílků, kokosu, cukru a nastrouhané pomerančové kůry, po vychladnutí máčené v rozehřáté čokoládové polevě.

Kokosky – RECEPT ZDE!

 

11.

Recept, který vám teď zde uvádíme, je prověřený několika generacemi českých maminek a babiček! Podle tohoto receptu upečete jak drobnější vykrajované vánoční perníčky, tak se hodí na velké tvary, jako stromky, chaloupky atd.

Perníčky našich babiček – RECEPT ZDE!

 

12.

Tento recept patří mezi další naše rodinné oblíbené vánoční cukroví. Jde o ořechové těsto upečené v troubě ve tvaru tyčinek, pak ozdobené smetanovým vanilkovým krémem a čokoládovou polevou.

Ořechové tyčinky s krémem – RECEPT ZDE!

 

13.

Rád bych zde uvedl ještě jeden recept, kde ořechy hrají prim. Opět jde o ořechové těsto, ovšem tentokrát slepované kakaovým krémem. Tyto rohlíčky většinou zmizí z našeho vánočního stolu mezi prvními.!

Ořechové rohlíčky slepované kakaovým krémem – RECEPT ZDE!

 

14.

Nemohu si pomoci, ale ještě jeden recept tu máme na téma: ořechy ve vánočním cukroví. Tyto ořechovo-kávové řezy s krémem a čokoládovou polevou nejen skvěle vypadají, ale chutnají prostě úžasně!

Nanukové řezy – RECEPT ZDE!

 

15.

Na řadu konečně přišlo i toto vánoční cukroví vytlačené z masového strojku s nástavcem na cukroví, upečené v troubě s vtipným názvem Mužská věrnost. A proč mužská věrnost? Prý ta, co je upeče, té muž neuteče a zůstane doma pochutnávajíce si na tomto lahodném cukroví … a nebo také proto, že je křehké jako mužská věrnost.

Mužská věrnost – strojkové cukroví – RECEPT ZDE!

 

16.

Stříkané cukroví. Opět jedna z variant, jak na vánoce upéci chutné vánoční cukroví. Na tento recept budete potřebovat cukrářský sáček, pomocí kterého se nastříkají různé tvary, ty se pak upečou v troubě. Vychlazené cukroví se ze spodní části máčí v čokoládě, popřípadě zdobí půlkami kandovaných třešní.

Máslové stříkané cukroví – RECEPT ZDE!

 

17.

Také mandlové cukroví patří mezi oblíbené vánoční cukroví mnoha rodin. Jde o cukroví z hladké mouky, mandlí, cukru a žloutků, vykrajované, pomašlené vejsem, ozdobené půlkami mandlí. Také se může slepovat po dvou nějakou dobrou marmeládou či krémem.

Mandlové pečivo – RECEPT ZDE!

 

18.

V žádném výčtu pečeného vánočního cukroví nesmí chybět linecké cukroví. Různě vykrajované tvary, slepované dobrou marmeládou, patří k tradičním českým vánočním receptům již mnoho generací. A není divu. Linecké cukroví chutní snad všem.

Linecké pečivo – slepované – RECEPT ZDE!

 

19.

Další z receptů, které miluje celá naše rodina. Tento recept na pečené vánoční cukroví s názvem Košíčky Isidor, najdeme v mnoha starých českých kuchařkách. Jednu z variant tohoto oblíbeného vánočního cukroví tu máme pro vás i my.

Košíčky Isidor – RECEP ZDE!

 

20.

Kokos patří mezi oblíbené suroviny při pečení vánočního cukroví. Zhruba 35 kusů skvělých rohlíčků z kokosu, polohrubé mouky, moučkového cukru, rostlinného tuku a prášku do pečiva připravíte podle tohoto osvědčeného receptu, který dlouhodobě patří mezi nejoblíbenější vánoční recepty vůbec.

Kokosové rohlíčky – RECEPT ZDE!

 

21.

Další náš tip je na nadýchané Bílkové pusinky, pečené cukroví z našlehaného bílku, usekaných ořechů, moučkového cukru, kokosu a rozinek. Je to velmi dekorativní vánoční cukroví, které nejen skvěle vypadá, ale také velice dobře chutná.

Bílkové pusinky ochucené kokosem, oříšky a rozinkami – RECEPT ZDE!

 

22.

I další recept na pečené vánoční cukroví je poměrně hodně rozšířený na příč Českem. Jedná se o kakaové dortíčky, kterým se také říká Išelské cukroví. Jde o vykrajované těsto upečené v troubě, slepované smetanovým krémem, zdobené čokoládovou polevou.

Kakaové dortíčky (Išelské) – RECEPT ZDE!

 

23.

A kynuté vánoční cukroví znáte? Ano, je to tak, existuje i několik receptů na vánoční cukroví, které se nechá kynout, než se vloží do trouby a upeče dozlatova. Podle tohoto receptu se cukroví obaluje ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Dá se i slepovat různými náplněmi či marmeládou.

Kysaná (kynutá) kolečka – RECEPT ZDE!

 

24.

Základ z lineckého těsta, zdobení z bílkového sněhu. Velmi dekorativní vánoční pečené cukroví, které je nakonec ještě ozdobené nějakou chutnou, nejlépe domácí, marmeládou ještě ochucenou rumem.

Linecké sněhové věnečky – RECEPT ZDE!

 

25.

Velmi oblíbené je také vánoční cukroví ve tvaru vlašského oříšku. Existuje mnoho receptů jak na pečené, tak nepečené cukroví. Zde vám nabízíme variantu pečených půlek oříšků, po vychladnutí plněných různými krémy, například máslovým.

Ořechy – RECEPT ZDE!

 

Další recepty na pečené vánoční cukroví najdete zde: www.receptyonline.cz/pecene-vanocni-velikonocni-a-cajove

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Vykouzlete sněhové aranžmá s pomocí kokosových kuliček

Každoroční obavy z Vánoc strávených na blátě můžete letos hodit za hlavu. Správnou zimní atmosféru totiž letos vykouzlíte díky lahodným kokosovým kuličkám. Stačí je dekorovat nebesky modrým nebo perleťovým posypem a doplnit sněhově bílým slavnostním aranžmá.

číst dále ...

Máslo, které je zážitkem

Máslo patří mezi potraviny, které v moderní době prošly obdobím zatracování díky mnohým módním přístupům ke stravování. Různé vyhraněné trendy však naštěstí vždy vystřídá nadčasový přístup k výživě, který nám napovídá, abychom mysleli na moudrost předků a poslouchali své tělo. Renesance másla jako potraviny nejen prospěšné, ale také nepostradatelné pro mnohé gurmánské zážitky, na sebe nenechala dlouho čekat. Zásluhu na tom mají také špičkové produkty, které nijak neslevují ze své kvality – mezi ně patří i výběrové máslo Burro Superiore Fratelli Brazzale s 84 % tuku.

číst dále ...

Rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie

Na první pohled vypadá jako mořský ježek, hned na ten druhý jako oblíbené liči, chutná jako ananas, anebo trošku jako meruňka. Ctěné jméno tohoto ovocného plodu je rambutan. Nejcennější ovoce jihovýchodní Asie. Proč? Protože se využívá nejen ke konzumaci, ale i k výrobě kosmetiky, oleje a mnoho dalšího.

číst dále ...

Tradiční české vánoční recepty na sladké pečivo, moučníky a dezerty, TOP výběr těch nejlepších receptů

Výběr známých, ale i méně známých, tradičních českých vánočních receptů na sladké pečivo, moučníky a dezerty z receptářů našich babiček a prababiček. TOP výběr těch nejoblíbenějších z databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz

číst dále ...

Sladké vánoční moučníky a dezerty z celého světa

Na žádné slavnostně prostřené vánoční tabuli nesmí chybět sladký moučník, či dezert. Všude tam, kde se vánoce slaví, se právě na tyto svátky připravují tradiční sladké pokrmy s dlouhou historií. Oblast od oblasti, stát od státu, každý národ má ten svůj slavný vánoční dezert.

číst dále ...

Gorgonzola. Sýr pro opravdové gurmány

Gorgonzola je slámově bílý sýr, jehož zelené skvrny jsou výsledkem procesu zvaného mramorování, tedy tvorba plísní. Má krémovou, vláčnou strukturu a nezaměnitelnou vůni s výraznou a pro něj typickou chutí. Typ „dolce“ je lehce štiplavý, naopak Gorgonzola „piccante“ je velmi pikantní, má intenzivní mramorování a je více drobivá. Oba druhy se vyrábějí z pasterizovaného mléka, ke kterému se přidávají mléčné kultury a vybrané druhy plísní, které pak dají vzniknout typickému žilkování. Zrání tohoto sýra trvá alespoň 50 dní u typu „dolce“ a více než 80 dní u typu „piccante“.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy