REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.


1.

Začneme staročeským receptem na zázvorky, tedy na tradiční české vánoční cukroví upečené v troubě. Toto cukroví vám nádherně provoní byt. Má příjemnou, jemně pikantní chuť právě po zázvoru.

Zázvorky – staročeské vánoční cukroví – RECEPT ZDE!

 

2.

Velmi rychlé a přitom i jednoduché pečené cukroví připravené zpracováním mouky, másla a trochy bílého vína. Jde o vykrájené cukroví, které se krátce peče v troubě a nakonec obaluje v moučkovém cukru smíchaným s cukrem vanilkovým. V troubě se cukroví nafoukne, a když v puse praskne, je to úžasný pocit!

Vinné cukroví – RECEPT ZDE!

 

3.

A cukroví z brambor znáte? Máme pro vás recept na zvonky, či jiné tvary, vykrájené právě z bramborového těsta. Různé tvary se po upečení obalují v moučkovém cukru smíchaným s cukrem vanilkovým. Lze je také slepovat, například chutnou domácí marmeládou.

Vánoční zvonky z bramborového těsta – RECEPT ZDE!

 

4.

Asi je na čase uvést zde klasiku všech klasik, tedy vánoční vanilkové rohlíčky. Ty jistě nesmí chybět na žádném vánočním stole v českých domácnostech. Existuje na ně mnoho receptů, zde je jeden z těch vyzkoušených, které opravdu fungují!

Vanilkové rohlíčky – RECPT ZDE!

 

5.

Je možné, že každý toto cukroví nezná. Jde o vánoční mlsání připravené z hladké mouky, mletých škvarků, másla, moučkového cukru, žloutku a prášku do pečiva, vytvarované do různých tvarů a upečené v troubě dozlatova, nakonec slepené krémem a ozdobené čokoládovou polevou.

Škvarkové cukroví s ořechovým krémem – RECPT ZDE!

 

6.

Tak tohle cukroví mám moc rád. Tradiční české štefetky jsou vlastně sladké řezy z upečeného ořechového těsta, proložené různými náplněmi. Většinou hotové se ještě částečně máčí v čokoládě.

Štafetky – RECEPT ZDE!

 

7.

Další vánoční recept, který rozhodně nesmí chybět v tomto vývěru je recept na strojkové cukroví. Existuje mnoho receptů na strojkové cukroví, tedy cukroví připravené pomocí masového strojku s nástavcem na cukroví. Známe těsto ořechové, vanilkové, pudingové, kokosové … toto je recept na máslové těsto.

Strojkové cukroví – základní recept – RECEPT ZDE!

 

8.

U nás doma máme rádi také slepovánky. Jde o vykrajované cukroví vyrobené z hladké mouky, cukru, kakaa, ořechů a vejce, upečené dozlatova, pak spojené marmeládou a kávovým krémem, potřené citrónovou polevou, nakonec ozdobené ořechy.

Slepovánky – RECEPT ZDE!

 

9.

V minulém století se peklo vánoční cukroví i z méně tradičních surovin. Dnes jednou z ingrediencí, kterou by jsme ve směsi na vánoční sladké těsto rozhodně nečekali, je sádlo. V naší databázi pečeného vánočního cukroví máme recept na tento druh cukroví ze sádla. Je vtipně pojmenované, jde o tzv. sádláky.

Sádláky – RECEPT ZDE!

 

10.

První desítku receptů uzvařeme receptem na kokosky. Ty zná asi každý. Zde je recept na pečené kokosky ze sněhových bílků, kokosu, cukru a nastrouhané pomerančové kůry, po vychladnutí máčené v rozehřáté čokoládové polevě.

Kokosky – RECEPT ZDE!

 

11.

Recept, který vám teď zde uvádíme, je prověřený několika generacemi českých maminek a babiček! Podle tohoto receptu upečete jak drobnější vykrajované vánoční perníčky, tak se hodí na velké tvary, jako stromky, chaloupky atd.

Perníčky našich babiček – RECEPT ZDE!

 

12.

Tento recept patří mezi další naše rodinné oblíbené vánoční cukroví. Jde o ořechové těsto upečené v troubě ve tvaru tyčinek, pak ozdobené smetanovým vanilkovým krémem a čokoládovou polevou.

Ořechové tyčinky s krémem – RECEPT ZDE!

 

13.

Rád bych zde uvedl ještě jeden recept, kde ořechy hrají prim. Opět jde o ořechové těsto, ovšem tentokrát slepované kakaovým krémem. Tyto rohlíčky většinou zmizí z našeho vánočního stolu mezi prvními.!

Ořechové rohlíčky slepované kakaovým krémem – RECEPT ZDE!

 

14.

Nemohu si pomoci, ale ještě jeden recept tu máme na téma: ořechy ve vánočním cukroví. Tyto ořechovo-kávové řezy s krémem a čokoládovou polevou nejen skvěle vypadají, ale chutnají prostě úžasně!

Nanukové řezy – RECEPT ZDE!

 

15.

Na řadu konečně přišlo i toto vánoční cukroví vytlačené z masového strojku s nástavcem na cukroví, upečené v troubě s vtipným názvem Mužská věrnost. A proč mužská věrnost? Prý ta, co je upeče, té muž neuteče a zůstane doma pochutnávajíce si na tomto lahodném cukroví … a nebo také proto, že je křehké jako mužská věrnost.

Mužská věrnost – strojkové cukroví – RECEPT ZDE!

 

16.

Stříkané cukroví. Opět jedna z variant, jak na vánoce upéci chutné vánoční cukroví. Na tento recept budete potřebovat cukrářský sáček, pomocí kterého se nastříkají různé tvary, ty se pak upečou v troubě. Vychlazené cukroví se ze spodní části máčí v čokoládě, popřípadě zdobí půlkami kandovaných třešní.

Máslové stříkané cukroví – RECEPT ZDE!

 

17.

Také mandlové cukroví patří mezi oblíbené vánoční cukroví mnoha rodin. Jde o cukroví z hladké mouky, mandlí, cukru a žloutků, vykrajované, pomašlené vejsem, ozdobené půlkami mandlí. Také se může slepovat po dvou nějakou dobrou marmeládou či krémem.

Mandlové pečivo – RECEPT ZDE!

 

18.

V žádném výčtu pečeného vánočního cukroví nesmí chybět linecké cukroví. Různě vykrajované tvary, slepované dobrou marmeládou, patří k tradičním českým vánočním receptům již mnoho generací. A není divu. Linecké cukroví chutní snad všem.

Linecké pečivo – slepované – RECEPT ZDE!

 

19.

Další z receptů, které miluje celá naše rodina. Tento recept na pečené vánoční cukroví s názvem Košíčky Isidor, najdeme v mnoha starých českých kuchařkách. Jednu z variant tohoto oblíbeného vánočního cukroví tu máme pro vás i my.

Košíčky Isidor – RECEP ZDE!

 

20.

Kokos patří mezi oblíbené suroviny při pečení vánočního cukroví. Zhruba 35 kusů skvělých rohlíčků z kokosu, polohrubé mouky, moučkového cukru, rostlinného tuku a prášku do pečiva připravíte podle tohoto osvědčeného receptu, který dlouhodobě patří mezi nejoblíbenější vánoční recepty vůbec.

Kokosové rohlíčky – RECEPT ZDE!

 

21.

Další náš tip je na nadýchané Bílkové pusinky, pečené cukroví z našlehaného bílku, usekaných ořechů, moučkového cukru, kokosu a rozinek. Je to velmi dekorativní vánoční cukroví, které nejen skvěle vypadá, ale také velice dobře chutná.

Bílkové pusinky ochucené kokosem, oříšky a rozinkami – RECEPT ZDE!

 

22.

I další recept na pečené vánoční cukroví je poměrně hodně rozšířený na příč Českem. Jedná se o kakaové dortíčky, kterým se také říká Išelské cukroví. Jde o vykrajované těsto upečené v troubě, slepované smetanovým krémem, zdobené čokoládovou polevou.

Kakaové dortíčky (Išelské) – RECEPT ZDE!

 

23.

A kynuté vánoční cukroví znáte? Ano, je to tak, existuje i několik receptů na vánoční cukroví, které se nechá kynout, než se vloží do trouby a upeče dozlatova. Podle tohoto receptu se cukroví obaluje ve směsi moučkového a vanilkového cukru. Dá se i slepovat různými náplněmi či marmeládou.

Kysaná (kynutá) kolečka – RECEPT ZDE!

 

24.

Základ z lineckého těsta, zdobení z bílkového sněhu. Velmi dekorativní vánoční pečené cukroví, které je nakonec ještě ozdobené nějakou chutnou, nejlépe domácí, marmeládou ještě ochucenou rumem.

Linecké sněhové věnečky – RECEPT ZDE!

 

25.

Velmi oblíbené je také vánoční cukroví ve tvaru vlašského oříšku. Existuje mnoho receptů jak na pečené, tak nepečené cukroví. Zde vám nabízíme variantu pečených půlek oříšků, po vychladnutí plněných různými krémy, například máslovým.

Ořechy – RECEPT ZDE!

 

Další recepty na pečené vánoční cukroví najdete zde: www.receptyonline.cz/pecene-vanocni-velikonocni-a-cajove

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Otevírací doba, nejnovější akční letáky, otevírací doba prodejen, provozoven a institucí z celé České republiky.

Nejnovější články

Co je to půst? A proč ho držet?

Vyzkoušejte si, zda vašemu tělu neprospěje začít jíst střídmě, jak to dělaly vaše babičky a prababičky. Po hojných a výživných vánočních svátcích začali naši předkové slavit další blahobytný svátek plný domácích zabíječek, pečené drůbeže a koblih, byl to masopust. Masopustem je označováno více jak 40 denní období od Tří králů 6.1. až do Popeleční středy. Po tomto období hojnosti však v minulosti vždy následoval půst. Před svátky jara Velikonocemi a Kristovým zmrtvýchvstáním bylo potřeba očistit tělo i mysl a začít žít střídměji. A k tomu byl dobrý právě půst, který tehdy trval 6 týdnů.

číst dále ...

Kukuřice 4x jinak!

Měkká a sladká jádra kukuřice přidávají do receptů nezaměnitelnou chuť a texturu. Při vaření se kukuřice může využívat v různých formách – čerstvá, vařená, grilovaná nebo konzervovaná. Snášejí ji lidé, kterým vadí lepek, první zoubky si na kukuřičných křupkách brousí batolata, dospělí si bez popcornu nedovedou kino ani představit.

číst dále ...

Lektorka zdravého vaření radí: 5 tipů pro fresh start v novém roce

Konec roku byl protkaný cukrem a spoustou jídla, i když jsme v tom třeba byli nevinně. Cukroví na každém rohu, vaječný koňak, štola pěkně zasněžená moučkovým cukrem, sladký svařák na vánočním trhu, medovina, jako dárek od návštěvy bonboniéra. K tomu řízky, klobásky, tučné sýry a misky s brambůrkami. S blížícím se začátkem nového roku mnozí z nás cítíme, že bychom chtěli odstartovat nový rok zdravěji a cítit se energicky. Dobrá zpráva je, že stačí pár změn a brzy pocítíte výsledky.

číst dále ...

Měsíc šéfkuchařů nabídne pokrmy, které si už jindy v Praze nedáte

Šest pražských podniků, šest speciálních jídel – to je únorový měsíc šéfkuchařů, který nabídne nejen českou klasiku v moderním hávu, ale i mezinárodní gastronomii. Do měsíce šéfkuchařů, který bude probíhat po celý únor, se zapojily podniky Bruxx, Vinohradský Parlament, Brambory, Sia, Bistro Sisters nebo Cukrář Skála. Podniky umožní ochutnat pokrmy, jež v menu běžně nenabízí.

číst dále ...

Kombucha – nápoj nesmrtelnosti, který zpestří nejen suchý únor

Držíte letos suchý únor? Bezesporu je to skvělá volba pro naše tělesné i duševní zdraví. Bez alkoholu se zlepšuje spánek, soustředění a dost často i stav naší peněženky. Ale nabízí se otázka: Co pít, když nepiji? Když člověk nepije alkohol, má dost často omezený výběr – sladké limonády, ochucená nealko piva, a to je všechno. Co takhle zkusit Kombuchu? Nejen že skvěle chutná a není samý cukr, ale je plná antioxidantů a zdraví prospěšných látek. Je to vlastně fermentovaný čajový nálev, který má právě díky kvašení skvělou osvěžující chuť. Ráno nastartuje organismus a večer klidně nahradí drink. A to doslova.

číst dále ...

Způsob mletí zrn ovlivňuje chuť i kvalitu mouky

Proces mletí obilí je při výrobě mouky nesmírně důležitý. Ovlivňuje jak chuť výsledného produktu, tak i nutriční hodnoty mouky. Od okamžiku sklizně do chvíle, kdy si v obchodě vyberete svůj sáček, ujde zrno a posléze mouka dlouhou cestu. Ta se často liší podle mlýna, kde dochází k mletí.

číst dále ...

Když zavřete vinaře a kuchaře spolu do sklepa…

…vykouzlí vinařskou kuchařku. Není nic nového na tom, že se vína liší region od regionu, doslova kopec od kopce a vinař od vinaře. Že má každý kuchař svůj nenapodobitelný rukopis a používá jinak jiné regionální suroviny, také nepřekvapí. Ale o to zajímavější dílo vznikne, když se tyto jedinečné projevy lidské nápaditosti spojí dohromady. A co teprve, kdy je těch vinařů a kuchařů dohromady 30.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy

Rejstřík receptů jídel a nápojů Rejstřík článků