REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Slepovánky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marmeládou a kávovým krémem spojené vánoční cukroví, potřené citrónovou polevou, zdobené ořechy.


Ingredience:
Na těsto:
210 ghladké mouky
140 gmásla nebo margarínu
70 gcukru
40 gmletých ořechů
1 ksvejce
1 lžícekakaa
Na plnění:
marmeláda
kávový krém
Na zdobení:
ořechy
citrónová poleva

Postup:

1. Hladkou moku smíchanou s kakaem, cukrem, mletými ořechy promícháme s změklým máslem (margarínem) a vejcem
2. Vypracujeme hladké těsto
3. Na pomoučeném vále rozválíme placku silnou cca 3 mm a pomocí vykrajovátka vytlačujeme různé tvary
4. Jednotlivé kousky těsta vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme, v předem vyhřáté troubě na 180 °C, asi 15 minut
5. Po vychladnutí polovinu cukroví pomažeme marmeládou, druhou polovinu kávovým krémem a slepíme je navzájem k sobě
6. Nakonec slepovánky potřeme dopředu připravenou citrónovou polevou a zdobíme kouskem ořechu.

Poznámka:

Příprava kávového krému: Kávový krém.Příprava citrónové polevy: Citrónová poleva.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy