REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kakaové dortíčky (Išelské)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční slepované pečivo zdobené mandlí.


Ingredience:
Rozpis na 30 kusů:
Na těsto:
200 ghladké mouky
130 gmásla nebo
rostlinného tuku
70 gmoučkového cukru
30 gmletých mandlí
1 lžícekakaa
1 ksžloutku
1 ksvanilkového lusku
Na krém:
200 gmásla
130 gmoučkového cukru
2 ksžloutky
2 lžícerumu
1 lžícekakaa
Na polevu:
50 gčokolády na vaření
25 gztuženého tuku
15 ksmandlí na ozdobu

Postup:

1. Mouku, cukr a kakao prosejeme na vál, přidáme tuk, mleté mandle, vanilku, žloutek a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu asi 30 minut uležet
2. Odleželé těsto rovnoměrně vyválíme na sílu kolem 5 mm (pokud se nám těsto bude lepit, můžeme vál vyložit tenkou mikrotenovou fólií)
3. Z placky pomocí tvořítek vykrajujeme kolečka o průměru asi 4 cm, která přeneseme na vymazaný plech
4. Pečeme do zlatohněda v dobře předehřáté troubě (elektrický sporák 175 °C, plyn stupeň 2) přibližně 8 minut
5. V horké lázni rozpustíme tuk a čokoládu na vaření
6. Polovinu upečených koleček jemně potřeme čokoládovou polevou a ozdobíme polovinou oloupané mandle
7. Dva dny před podáváním si připravíme krém, kterým slepíme vždy dvě kolečka – jedno s polevou a druhé bez.

Příprava krému:
Máslo, prosátý cukr a žloutky utřeme dohladka, přidáme kakaový prášek a rum, vše důkladně vyšleháme.

Doporučení:

Krém můžeme nechat světlý (nepřidávat kakao), nebo smíchat jinou příchuť.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy