REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kakaové perníčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V troubě upečené perníčky z mouky, kakaa, vajec a dalších ingrediencí, potřené rozšlehaným vejcem s kakaem, ozdobené bílkovou polevou.


Ingredience:
Na 50 kousků:
500 ghladké mouky
150 gmásla
100 gmoučkového cukru
50 gčokoklády na vaření
3 ksvajec
3 lžícemedu
3 lžícekakaa
1 lžičkaperníkového koření
Na dohotovení:
1 lžičkakakaa
1 ksvejce
Na bílkovou polevu:
2 kapkyoleje
200 gmoučkovéhgo cukru
2 ksbílků

Postup:

1. Vejce utřeme s moučkovým cukrem a medem, přidáme rozpuštěnou čokoládu, změklé na menší kousky nakrájené máslo, kakao a pomalu vmícháme prosátou hladkou mouku smíchanou s perníkovým kořením
2. Vypracujeme hladké těsto, rozválíme na plát a vykrájíme z něho různé tvary, které rozložíme na plech vyložený pečicím papírem, vložíme do vyhřáté trouby na 200 °C a pečeme asi 5 minut
3. Ještě horké potřeme rozšlehaným vejcem smíchaným s kakaem, necháme vychladnout a pak ozdobíme podle své fantazie bílkovou polevou
4. Na bílkovou polevu dvakrát prosijeme moučkovým cukr, pak utřeme s bílky a olejem a ihned použijeme, protože brzy vysychá.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy