REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Máslové stříkané cukroví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukrářským sáčkem nastříkané tvary, upečené v troubě, ze spodní části máčené v čokoládě, zdobené půlkami kandovaných třešní.


Ingredience:
300 ghladké mouky
250 gmásla
120 gmoučkového cukru
100 gčokolády na vaření
1 sáčekvanilkového cukru
1 lžíceztuženého tuku
1/4 lžičkycitronové kůry
1 ksvejce
špetka soli
kandované třešně

Postup:

1. Máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přišleháme vejce, sůl, citronovou kůru a mouku
2. Cukrářskou zdobičkou nastříkáme těsto na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10-12 minut
3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem, vychladlé cukroví namáčíme do čokolády a necháme je zchladnout na pečícím papíře
4. Kandované třešně přepůlíme, dovnitř třešně kápneme trochu čokolády nebo medu a přilepíme ji na cukroví.

Doporučení:

Pokud chcete cukroví barevné, v bodě 1 tohoto receptu přidáte ještě lžičku potravinářského barviva. Kandovanou třešínku lze nahradit i jiným cukrářským zdobením, například cukrářskou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy