Cukrářským sáčkem nastříkané tvary, upečené v troubě, ze spodní části máčené v čokoládě, zdobené půlkami kandovaných třešní.
Ingredience:
300 g | hladké mouky |
250 g | másla |
120 g | moučkového cukru |
100 g | čokolády na vaření |
1 sáček | vanilkového cukru |
1 lžíce | ztuženého tuku |
1/4 lžičky | citronové kůry |
1 ks | vejce |
špetka soli | |
kandované třešně |
Postup:
1. Máslo vyšleháme s moučkovým a vanilkovým cukrem, přišleháme vejce, sůl, citronovou kůru a mouku
2. Cukrářskou zdobičkou nastříkáme těsto na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C asi 10-12 minut
3. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s tukem, vychladlé cukroví namáčíme do čokolády a necháme je zchladnout na pečícím papíře
4. Kandované třešně přepůlíme, dovnitř třešně kápneme trochu čokolády nebo medu a přilepíme ji na cukroví.
Pokud chcete cukroví barevné, v bodě 1 tohoto receptu přidáte ještě lžičku potravinářského barviva. Kandovanou třešínku lze nahradit i jiným cukrářským zdobením, například cukrářskou rýží.