REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Škvarkové cukroví s ořechovým krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukroví připravené z hladké mouky, mletých škvarků, másla, moučkového cukru, žloutku a prášku do pečiva, vytvarované do různých tvarů a upečené v troubě dozlatova, nakonec slepené krémem a ozdobené čokoládovou polevou.


Ingredience:
100 gmletých škvarků
210 ghladké mouky
70 gmoučkového cukru
40 grostlinného tuku nebo másla
1 ksžloutku
špetka prášku do pečiva
čokoládová poleva na ozdobu
Na krém:
70 gstrouhaných jader vlašských ořechů
70 gmásla
60 gmoučkového cukru
1 ksžloutku

Postup:

1. Mouku s práškem do pečiva prosijeme na vál, přidáme cukr, mleté škvarky, rozdrobený tuk a pomocí žloutku rychle zpracujeme těsto, které necháme v chladnu odpočinout
2. Vyválíme tenký plát, vykrajujeme jednotlivé tvary a na suchém plechu pečeme v troubě vyhřáté na 160-170 °C dorůžova
3. Před podáváním slepujeme krémem a povrch ozdobíme čokoládovou polevou (stačí cukroví jen tak pocákat).

Příprava krému:
Povolené máslo utřeme s cukrem a žloutkem, vmícháme nastrouhané ořechy.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy