REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Škvarkové koláčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Slané vánoční pečivo vhodné k vánočnímu, ale i k silvestrovskému menu.


Ingredience:
Na 50 kousků:
500 gpomletých škvarků
300 gpolohrubé mouky
10 gdroždí
2 ksžloutků
200 mlmléka
1 lžícekrystalového cukru
sůl
Na dohotovení:
1 ksvejce na potření
sezamová semínka (kmín) na posypání

Postup:

1. Do vlažného mléka přidáme lžíci cukru, rozdrobené droždí a necháme vykynout
2. Polohrubou mouku prosejeme, přidáme vykynulý kvásek, žloutky, sůl a vypracujeme vláčné těsto, které přikryjeme utěrkou a necháme na teplém místě vykynout
3. Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném vále, potřeme třetinou pomletých škvarků, těsto přeložíme na polovinu a necháme 10 minut odležet, postup zopakujeme ještě 2x, dokud nespotřebujeme všechny škvarky
4. Škvarkové těsto rozválíme na silnější plát a rádýlkem naznačíme mřížku, pak kulatou formičkou vykrájíme kolečka,která rozložíme na suchý plech
5. Štětcem potřeme rozšlehaným vejcem se solí jednotlivé koláčky, posypeme sezamem nebo kmínem, necháme ještě krátce kynout, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dozlatova (asi 10-15 minut).

Doporučení:

Škvarky můžeme do těsta zapracovat najednou a potom ho překládáme podobně jako při přípravě listového těsta.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Kouzlete s ovocem, oslaďte si život pečeným čajem

Skvěle chutná a potěší i jako pěkný dárek. Řeč je o pečeném čaji, který vás v chladných dnech zahřeje a v létě osvěží. Rybíz, jablka, hrušky, maliny i další lesní plody. Ingrediencím se meze nekladou, vždy záleží na vaší chuťové preferenci. Příprava je jednoduchá a výsledek originální. Pamatujte jen, že ten nejlepší vyrobíte výhradně z kvalitních surovin.

číst dále ...

Rajčata, nejoblíbenější zelenina Čechů

Rostou skoro všude a milují je po celém světě. U nás se ale rajčata začala konzumovat až od 19. století, a navíc byla zpočátku považována za jedovatá. To už je ale dávno zapomenuto. Dnes už víme, že obsahují plno vitaminů, antioxidantů a minerálů. Proto není divu, že jich ročně v průměru spotřebujeme až 12 kg. Jelikož jsou rajčata tak populární, vyzpovídala Akademie kvality Alici Kouřilovou, vedoucí kanceláře Zelinářské unie Čech a Moravy.

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Svěží recepty, které uspokojí vaše letní chutě

Ryby, brambory, zelenina, ovoce. To jsou základní suroviny našich nápaditých srpnových receptů. Můžete si z nich sestavit příjemné letní menu, protože nabízíme nejen hlavní chody, ale také jídla hodící se coby předkrmy. A samozřejmě nesmí chybět ani dezerty, tentokrát v podobě osvěžujících nanuků plných ovoce. Nachystejte si potřebné kvalitní ingredience, ideálně se značkami kvality (jako je např. Klasa nebo Regionální potravina), abyste si na všem pořádně pochutnali a také dodali tělu dostatek živin. A můžeme začít.

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy