REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechové tyčinky s krémem

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Pečené vánoční cukroví ochucené ořechy a máslovým krémem.


Ingredience:
250 gnastrouhaných ořechů
50 gstrouhanky
50 gpolohrubé mouky
30 gcukru
2 ksvajec
Krém:
250 gmásla
150 gcukru
1 bal.vanilkového cukru
2 dclmléka
2 lžícehladké mouky
rum dle chuti

Postup:

1. Z mouky, strouhanky a dalších ingrediencí vypracujeme těsto
2. Na pomoučeném vále vytvarujeme nekonečný váleček z kterého nakrájíme cca 50 kousků cukroví o velikosti 5 cm a mírně se zploští
3. Na vymazaný a moukou vysypaný plech jednotlivé kousky vyskládáme a pak je v předem vyhřáté troubě (170 °C) pozvolna pečeme dorůžova
4. Ještě za tepla opatrně kousky cukroví odlepíme z plechu a necháme vychladnout
5. Zdobíme krémem a postříkáme čokoládovou polevou.

Krém:
1. Z mléka a hladké mouky uvaříme kaši kterou provaříme za stálého míchání cca 4-5 minuty, necháme ji vychladnout
2. Vyšleháme máslo s cukrem, přidáme kaši a dochutíme kapkou rumu
3. Vzniklý krém plníme do cukrářského sáčku s ozdobnou hubičkou a nanášíme na upečené a vychladlé cukroví
4. Necháme v chladu ztuhnout
5. Zdobíme pokapáním čokoládovou polevou (koupíme hotový výrobek nebo viz: polevy).

Doporučení:

Tento druh cukroví pečeme jako jedno z prvních, je potřeba, aby se uleželo, pak chutná skvěle.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy