REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Ořechové tyčinky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční pečené cukroví. Pečené tyčinky z ořechového těsta potřené bílkovou polevou.


Ingredience:
280 gmoučkového cukru
280 gmletých vlašských ořechů
20 gpolohrubé mouky
2 ksvajec
strouhaná citronová kůra
mouka na pomoučení válu
Na polevu:
200 gmoučkového cukru
2 ksbílků
šťáva z 1/2 citronu

Postup:

1. Do mísy dáme rozklepnutá vejce, moučkový cukr, na jemno nastrouhanou citronovou kůru a vše třeme asi 10 minut dohladka
2. Vmícháme na jemno mleté vlašské ořechy, polohrubou mouku, dobře propracujeme a pak z těsta vyválíme na pomoučeném vále obdélník silný asi 7 mm
3. Připravíme si polevu; v misce třeme bílek s prosátým moučkovým cukrem a citronovou šťávou tak dlouho, až se vytvoří hustá bílá poleva
4. Polevou potřeme připravený obdélník těsta, nakrájíme na tyčinky asi 6cm dlouhé a 1 cm široké
5. Přendáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme ve středně teplé troubě asi 15-20 minut.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy