REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Nanukové řezy

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Ořechovo-kávové řezy s krémem a čokoládovou polevou.


Ingredience:
300 gcukru
200 gpolohrubé mouky
120 gmletých ořechů
7 lžicsilné uvařené zrnkové kávy
4 ksvejce
1/2 ksbalíčku prášku do pečiva
Na krém:
200 gmásla
200 gcukru
1 ksbalíček vanilkového prášku
1 ksžloutku
Na kaši:
250 mlmléka
3 lžícehladké mouky
Na polevu:
100 gčokolády na vaření
100 gtuku 100 %

Postup:

1. Žloutky oddělíme od bílků, z bílků ušleháme tuhý sníh a dáme bokem
2. V druhé nádobě vyšleháme změklé máslo s cukrem, žloutky, postupně přidáváme vlažnou kávu a mouku smíchanou s práškem do pečiva a mletými ořechy
3. Do hmoty opatrně vmícháme tuhý sníh z bílků
4. Těsto nalijeme na vymaštěný a moukou vysypaný plech a upečeme v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut, pak ho necháme vychladnout
5. Vychladlý korpus potřeme máslovým krémem a polijeme čokoládovou polevou, necháme ztuhnout.

Příprava kaše do krému – Z mléka a mouky uvaříme hustou kaši, necháme ji vychladnout.

Příprava krému – Máslo vyšleháme s cukrem, žloutkem a vanilkovým cukrem a postupně přidáváme výše uvedenou vychladlou kaši.

Poznámka:

Poleva – Ve vodní lázni rozehřejeme tuk s čokoládou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Vánoční večírky ve znamení jednohubek

Vánoční čas se pomalu blíží a s ním i čas vánočních večírků. Připravte se letos na tradiční setkávání a vyzkoušejte rychlé a chutné recepty, které ze stolu okamžitě zmizí. Jsou ideální ke koktejlům, vínu i pivu a vaše hosty budou rozhodně bavit!

číst dále ...

Metropol slaví 60 let! Připijte si na svátky přípitkem, jehož chuť je prověřená generacemi

Vánoce se blíží mílovými kroky a než se nadějeme, budeme slavit příchod nového roku. Chcete si tyto každoroční oslavy užít a dopřát si něco tradičního, ale přesto výjimečného? Vyzkoušejte Metropol, který je tady s námi již 60 let! Tradiční hořkosladký aperitiv s příjemným kořenitým aroma nejen připomene „staré“ dobré časy, ale skvěle si ho vychutnáte i v horkém míchaném drinku.

číst dále ...

Vánoční hodování hravěji a zdravěji. 3+3 tipy na skvělé pomocníky a snadné recepty

Příprava na Vánoce je hlavně pro hospodyňky opravdu náročná. Napéct cukroví, nakoupit zásoby, zabalit dárky, uklidit, vymyslet štědrovečerní menu… Ulehčete si letos práci s chytrými pomocníky. Moderní výkonné multifunkční roboty za vás uhnětou těsta od lineckého po perníkové i ušlehají dokonale hladké krémy. Pomalý hrnec za vás bezpečně upeče dokonale křehké maso, zatímco vy můžete poklidit nebo připravovat dezert. A aby celá rodina neskončila po svátcích s bolavým a těžkým břichem, zapojte do smažení beztukovou fritézu.

číst dále ...

Sýrovka je tu a spolu s ní i 10 zajímavostí o sýru a smažáku

Také jste se už nemohli dočkat? Do McDonald’s právě dorazila Sýrová sezóna, a to znamená jediné: ani letos o největší hvězdy se smažákem, ale i ementálem nebo hermelínem ochuzeni nebudete. Abychom nejoblíbenější sezónní nabídku pořádně oslavili, podívali jsme se na to, kde se sýr vůbec vzal, jak se vyrábí i který národ ho zkonzumuje úplně nejvíc. Tady je 10 zajímavostí, které jste o sýru a smažáku možná nevěděli.

číst dále ...

Připravte se na vánoční pečení nejen s královskou rodinou

Vánoční čas se nezadržitelně blíží a krom nákupu vánočních dárků, byste měli pomalu začít myslet i na pečení vánočního cukroví. Chcete-li vaše blízké překvapit něčím novým, přinášíme několik tipů na inspirativní kulinární seriály. Kuchařské show s Mary Berry, Jamie Oliverem či Nigellou vám v rozhodování určitě pomůžou, a to už od 1. prosince na TV Paprika.

číst dále ...

Konec vánočnímu shonu! Začněte letos s přípravou cukroví včas

Vánoce se blíží mílovými kroky a sladké dobroty v podobě voňavého cukroví jsou jejich neodmyslitelnou součástí. S některými druhy je ideální začít s předstihem, jiné stačí připravit těsně před Štědrým dnem. Vyhněte se předvánočnímu stresu a upečte si s námi cukroví, které si nejlépe vychutnáte pořádně odleželé!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy