REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kysaná (kynutá) kolečka

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

V domácí pekárně připravené těsto, na vále rozválené, vykrájené, upečené v troubě, nakonec obalené ve směsi vanilkového a moučkového cukru. Recept mám po stařence Veronice.


Ingredience:
280 ghladké mouky
280 gmásla
20 gdroždí (z kostky)
2 lžícešlehačky 31 %
na obalení směs moučkového a vanilkového cukru

Postup:

1. Pro ty, kdo i na vypracování křehkých těst využívají domácí pekárnu; změklé máslo nakrájíme na drobné kousky do nádoby pekárny, pokropíme šlehačkou, zasypeme moukou a na povrch rozdrobíme droždí, necháme vypracovat na program „těstoviny“ nebo jiný krátký program bez předehřevu
2. Pak vyklopíme na vál, lehce propracujeme a vyválíme na sílu cca 4 mm
3. Vykrájíme tvary, uložíme na plechy a na teplém místě necháme asi 1 hodinu nakynout
4. Pečeme v předehřáté troubě 180-200 °C asi 10 minut do narůžovění
5. Ještě teplé obalíme ve směsi moučkového a vanilkového cukru.

Doporučení:

Jde to i bez domácí pekárny; do odvážené mouky rozdrobíme droždí, na drobné kostičky nakrájené změklé máslo a zalijeme dvěma lžícemi šlehačky, vypracujeme hladké těsto …. dál už je postup stejný.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy