REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vinné cukroví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Velmi rychlé a přitom i jednoduché pečené cukroví připravené zpracováním mouky, másla a trochy bílého vína, z plátu těsta pak vykrájené cukroví, které se krátce peče v troubě a nakonec obaluje v moučkovém cukru smíchaným s cukrem vanilkovým. V troubě se cukroví nafoukne, a když v puse praskne, je to úžasný pocit!


Ingredience:
300 ghladké mouky
300 gmásla nebo margarínu
6 lžicbílého vína
1 ksvaječný žloutek
papír na pečení
moučkový cukr a vanilkový cukr na obalení

Postup:

1. Všechny ingredience spolu smícháme, vypracujte těsto, které necháme v lednici odpočinout
2. Těsto vyválíme na pomoučené pracovní ploše na tenký plát, vykrájíme libovolné tvary, ty skládáme na plech vyložený papírem na pečení
3. Pečeme do mírného zhnědnutí v troubě vyhřáté na 180 °C, cca 10 minut
4. Ještě horké cukroví opatrně obalujte v moučkovém cukru smíchané s cukrem vanilkovým, bude mírně nafouklé, tak pozor, ať vám v ruce nepopraská!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy