Z hladké mouky, másla, žloutku a bílého vína vypracované těsto, vykrájené ve tvaru kytiček, upečené v troubě dozlatova.
Ingredience:
250 g | hladké mouky |
250 g | másla nebo rostlinného tuku na pečení |
5 lžic | bílého vína |
1 ks | žloutku |
mletá skořice | |
krystalový cukr | |
tuk na vymazání plechu | |
mouka na pomoučení válu |
Postup:
1. Z hladké mouky, povoleného másla, žloutku a bílého vína vypracujeme těsto, necháme ho 2 hodiny odpočinout
2. Nejlépe na pomoučeném vále vyválíme 1/
2 cm silný plát, z kterého vykrájíme kytičky
3. Pečeme na tukem vymazaném plechu v troubě vyhřáté na 170 °C a ještě teplé cukroví obalujeme ve směsi z cukru a mleté skořice.