REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Košíčky Isidor

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční cukroví, košíčky plněné marmeládou a máslovým krémem ochuceným kakaem.


Ingredience:
Rozpis na cca 75 kusů:
Na těsto:
400 ghladké mouky
250 gmásla
200 gmoučkového cukru
140 gnastrouhaných vlašských ořechů
1 ksvejce
2 lžícekakaa
špetka mleté skořice
kůra z 1 citrónu
šťáva z 1 citrónu
Na ořechovou náplň:
300 gnastrouhaných vlašských ořechů
100 gmoučkového cukru
1 ksbalíček vanilkového cukru
1 dlrumu
Na čokoládový krém:
300 gmásla
150 gkrystalového cukru
3 ksvejce
1 ksbalíček vanilkového cukru
2 lžícekakaa
Ostatní:
200 gčokolády na vaření
100 grybízové marmelády
100 gztuženého cukru

Postup:

1. Smícháme mouku s cukrem, přidáme vejce, ořechy, kakao, máslo, citrónovou šťávu a kůru, ochutnáme skořicí
2. Vypracujeme těsto, kterým naplníme jednotlivé formičky (košíčky)
3. Pečeme v dobře předehřáté troubě kolem 175 °C asi 10-15 minut
4. Na náplň smícháme ořechy s cukrem, sáčkem vanilkového cukru a rumem
5. Na čokoládový krém ušleháme vejce spolu s krystalovýma vanilkovým cukrem nad párou dohusta
6. Necháme vychladnout a pak teprve zašleháme máslo a kakao
7. Upečené košíčky jemně potřeme marmeládou, na ni dáme lžičku ořechové náplně a zdobícím sáčkem nastříkáme pusinku z čokoládového krému
8. Čokoládu rozpustíme a smícháme se ztuženým tukem
9. Hotové košíčky čokoládou poléváme, zdobíme dle fantazie.

Doporučení:

Obměna: Čokoládovou polevu můžeme vynechat, i tak jsou košíčky velmi chutné a dekorativní. Máslový krém z části neobarvíme kakaem a tak získáme světlý krém. Košíčky můžeme posypat například cukrářskou barevnou rýží.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy