REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Cukroví z kokosek a lineckých koleček, lepené marmeládou .


Ingredience:
Recept na cca 30-35 ks:
3 ksbílků
180 gcukru krystal
180 gstrouhaného kokosu
hrst proseté strouhanky
rybízová nebo jahodová marmeláda
kolečka z lineckého těsta
čokoládový nebo kakaový krém
čokoládová poleva
tuk na vymazání plechu
mouka na vysypání plechu

Postup:

1. Bílky vyšleháme v páře (ve větší nádobě s vařící vodou je ponořena menší nádoba s bílky) do tuhého sněhu 2. Za stálého šlehání přidáme postupně cukr, kokos a strouhanku
3. Plníme do cukrářského sáčku se širokou hubičkou a tvoříme pusinky na vymazaný a moukou vysypaný plech
4. Sušíme (na minimum teploty) pozvolna v troubě do jemného zrůžovění
5. Na kolečko z lineckého těsta o průměru asi 3 cm nastříkáme kroužek z čokoládového krému, do středu naneseme trochu rybízové nebo jahodové marmelády a kokosku přilepíme
6. Spodní okraj vzniklého cukroví můžeme máčet v čokoládové polevě.

Doporučení:

Na vymazaný a moukou vysypaný plech si předznačíme vykrajovátkem o průměru cca 3 cm kolečka, tím si naznačíme velikost kokosek, budeme je mít přibližně stejně velké.

Poznámka:

Při výrobě lineckého těsta myslíme dopředu na přípravu tohoto receptu a zhotovíme si cca 35 koleček o průměru 3 cm, zbytek těsta použijeme na klasické linecké cukroví slepované marmeládou.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy