Cukroví z tuhého sněhu, cukru, mouky, octa a strouhaného kokosu, upečené do zrůžovění.
Ingredience:
4 ks | bílků |
4 lžíce | octa |
100 g | polohrubé mouky |
150 g | strouhaného kokosu |
400 g | cukru krupice |
Postup:
1. Bílky vyšleháme s krupicovým cukrem v páře (ve větší nádobě s vařící vodou je vložená menší nádoba s bílky a cukrem) do tuhého sněhu
2. Za stálého míchání přidáme ocet a strouhaný kokos
3. Ještě horkou bílkovou hmotu sundáme z tepla a ihned vmícháme polohrubou mouku
4. Na plech vyložený pečicím papírem tvarujeme kokosové hromádky, které necháme 2 hodiny odležet a pak dáme do mírně vyhřáté trouby a pečeme (sušíme) při 150 °C do jemného zrůžovění.
Můžeme ozdobit tenkými proužky čokoládové polevy.