Pikantní marmeládou slepené bílkové kokosky spolu s kolečky z ořechového těsta.
Ingredience:
210 g | hladké mouky |
140 g | másla |
90 g | ořechů |
70 g | moučkového cukru |
Na dohotovení: | |
350 g | práškového cukru |
250 g | kokosu |
5 ks | bílků |
tuk na vymazání plechu | |
mouka na pomoučení válu |
Postup:
1. Nejprve si připravíme ořechová kolečka; z hladké mouky, nastrouhaných ořechů, moučkového cukru a povoleného másla vypracujeme těsto
2. Těsto rozválíme na pomoučeném vále a vykrájíme z něj kolečka, která vyskládáme na plech mírně vytřený tukem
3. Pečeme v mírně vyhřáté troubě dozlatova
4. Připravíme si bílkové kokosky; bílky s moučkovým cukrem vyšleháme nad párou do zhoustnutí, pak vmícháme kokos
5. Lžící na pomaštěném plechu tvoříme hromádky, které v mírně vyhřáté troubě také upečeme dozlatova
6. Vychladlé kokosky zespodu potřeme marmeládou a spojíme je s ořechovými kolečky.
Kdo má rád, může marmeládu nahradit nějakým smetanovým krémem.