REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Sádláky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Vánoční cukrová připravené ze sádla, hladké mouky, cukru, vanilky a kakaa, upečené, plněné pikantní marmeládou, ozdobené mandlemi.


Ingredience:
300 ghladké mouky
210 gmoučkového cukru
210 gsádla
90 gpráškového kakaa
špetka mleté vanilky
Ostatní:
papír na pečení, pikantní marmeláda, mandle

Postup:

1. Ze všech surovin zpracujeme hladké těsto, klidně robotem, necháme odpočinout
2. Rozdělíme na díly, ty propracujeme a vyválíme z nich dlouhé hady, ty pak rozdělíme na dílky, v dlaních z nich vykoulíme kuličky v průměru cca 2-3 cm, z horní strany vyhloubíme prstem nebo obráceným koncem kulaté vařečky důlek
3. Klademe na plechy s pečícím papírem s dostatečnými rozestupy
4. Pečeme na 185 °C do zpevnění povrchu, necháme vychladnout, pak důkly naplníme pikantní marmeládou, zdobíme kousky mandlí.

Doporučení:

Důležité je sádlo si připravit s náležitým předstihem, aby dobře změklo, těsto se pak lépe zpracovává.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Jana Šenkyříková

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy