REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Římovští hadi

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Toto vánoční cukroví připomínající hada se dá po upečení ihned konzumovat!


Ingredience:
700 ghladké mouky
500 gpráškového cukru
100 gmásla
30 glískových oříšků
5 gamonia nebo trochu jedlé sody promíchané s trochou prášku do pečiva
4 ksvejce
1 lžícemedu
mletý hřebíček
trochu kakaa
citroná kůra
skořice

Postup:

1. Cukr utřeme s vejci do pěny (použijeme jak bílek, tak i žloutek)
2. Přidáme kakao, med, amonium, skořici, mletý hřebíček a citronovou kůru, promícháme
3. Do směsi zapracujeme změklé máslo, nastrouhané nebo pomleté oříšky a hladkou mouku, těsto necháme do druhého dne v chladnu odležet
4. Z těsta vytvarujeme váleček z kterého pak odkrajujeme kousky, které rozválíme v ruce do tvaru hadů, klademe je na plech vyložený pečícím papírem v dostatečné vzdálenosti, protože pečením cukroví nabude a mírně se rozteče
5. Pečeme v mírně vyhřáté troubě vyhřáté cca na 150 ºC tak 10 minut, nebo tak dlouho, až cukroví lehce zrůžoví.

Doporučení:

Toto cukroví se dá po vychladnutí ihned konzumovat.

Poznámka:

Amonium: Kyselý uhličitan amonný, přidává se do těsta. Kypřící prostředek jinak zvaný “cukrářské droždí” nebo sůl “jeleního rohu”. Jemně bílý prášek, čpící silně po čpavku. Přidáváme rozmíchané v tekutině! Používáme jen pro pečivo nízkých tvarů (perníčky, nízké linecké aj.) Ve vyšších těstech zanechává nepříjemný pach po čpavku. Uchováváme ve sklenicích se zabroušenou zátkou (vlhkostí vyprchá!).

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Melounová kuchařka – výběr 18 TOP receptů z melounu

Sezóna melounů nám každý rok umožní připravit některé skvělé recepty právě ze sladké dužiny jak vodního melounu, tak i z dalších druhů této sladké pochutiny. Vybrali jsme pro vás z databáze naší internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz naše nejlepší vyzkoušené recepty právě na sladké melouny.

číst dále ...

Koronavirus změnil vnímání obalů potravin. S redukcí plastů by se však přestávat nemělo, míní výrobci

V období nouzového stavu vzrostla u balení potravin četnost užívání plastů. Podle odborníků si díky koronaviru tuzemští spotřebitelé zároveň uvědomili primární funkci obalu u potravin. Výrobci, kteří se dlouhodobě snaží o redukci plastů, nicméně uvádí, že tyto snahy by neměly být upozaďovány ani v období mimořádných krizí.

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

Originální a chutné recepty s ketchupy Spak Master

Načerpejte novou inspiraci pro lahodné a jednoduché recepty doplněné prémiovými ketchupy Spak Master. Chuť dozrálých italských rajčat bez přídavných látek je jako stvořená pro všechny gurmány. Díky vybrané chuti a prémiové kvalitě těchto lahodných pomocníků navíc ušetříte čas strávený v kuchyni.

číst dále ...

Znáte české superpotraviny, které jsou plné vápníku?

Při slově vápník se ve spojitosti s lidským tělem téměř každému vybaví kosti nebo zuby. Tato asociace je správná, jelikož se právě zde nachází až 99 % veškerého vápníku. Plní ovšem mnohem více funkcí. Pomáhá k správné srážlivosti krve, podporuje činnost svalů a také se podílí na nervových přenosech. Při nedostatku tohoto důležitého minerálu si tělo bere zásoby z již zmiňovaných kostí a zubů. To může způsobovat kazy, záněty v dutině ústní či řídnutí kostí. Tuto nepostradatelnou složku byste měli pravidelně doplňovat například mlékem, mákem nebo brokolicí. Zde je pár příjemných tipů, jak na to!

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy