Zhruba 35 kusů skvělých rohlíčku z kokosu, polohrubé mouky, moučkového cukru, rostlinného tuku a prášku do pečiva.
Ingredience:
Na těsto: | |
250 g | moučkového cukru |
125 g | rostlinného tuku |
125 g | kokosu |
100 g | polohrubé mouky |
1 lžička | prášku do pečiva |
Na polevu: | |
50 g | čokolády na vaření |
50 g | ztuženého tuku |
formičky na rohlíčky |
Postup:
1. Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva
2. Přidáme tuk s kokosem a vytvoříme jemnou drobenku, kterou necháme cca 2 hodiny v chladu, aby nám ztuhla
3. Připravíme si formičky ve tvaru rohlíčků, které nemastíme ani nevysypáme
4. Do každé z nich dáme trochu těsta a umačkáme tak, aby formičky nebyly úplně plné (těsto se nafoukne!)
5. Naplněné formičky klademe na plech a pečeme v předehřáté troubě na cca 175 °C, zhruba 10 minut, dozlatova
6. Upečené rohlíčky opatrně vyklepneme a necháme vychladnout
7. Na polevu si rozpustíme čokolády se ztuženým tukem (ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě) a růžky rohlíčků v ní namáčíme
8. Hotové kokosové rohlíčky necháme 3-4 dny odležet, aby zvláčněly.