REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Kokosové rohlíčky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Zhruba 35 kusů skvělých rohlíčku z kokosu, polohrubé mouky, moučkového cukru, rostlinného tuku a prášku do pečiva.


Ingredience:
Na těsto:
250 gmoučkového cukru
125 grostlinného tuku
125 gkokosu
100 gpolohrubé mouky
1 lžičkaprášku do pečiva
Na polevu:
50 gčokolády na vaření
50 gztuženého tuku
formičky na rohlíčky

Postup:

1. Mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva
2. Přidáme tuk s kokosem a vytvoříme jemnou drobenku, kterou necháme cca 2 hodiny v chladu, aby nám ztuhla
3. Připravíme si formičky ve tvaru rohlíčků, které nemastíme ani nevysypáme
4. Do každé z nich dáme trochu těsta a umačkáme tak, aby formičky nebyly úplně plné (těsto se nafoukne!)
5. Naplněné formičky klademe na plech a pečeme v předehřáté troubě na cca 175 °C, zhruba 10 minut, dozlatova
6. Upečené rohlíčky opatrně vyklepneme a necháme vychladnout
7. Na polevu si rozpustíme čokolády se ztuženým tukem (ve vodní lázni nebo mikrovlnné troubě) a růžky rohlíčků v ní namáčíme
8. Hotové kokosové rohlíčky necháme 3-4 dny odležet, aby zvláčněly.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy