Pečené vánoční rohlíčky z kokosového těsta, po upečení máčené v čokoládové polevě.
Ingredience:
250 g | cukru krupice |
125 g | másla |
125 g | kokosu |
100 g | polohrubé mouky |
1 lžička | prášku do pečiva |
Na polevu: | |
2 balení | ledových kaštanů |
50 g | másla |
Postup:
1. Prosátou polohrubou mouku smícháme s krupicovým cukrem, práškem do pečiva, kokosem, přidáme na kousky nakrájené máslo, pak vypracujeme hladké těsto (trochu se drobí, ale nevadí to) a necháme 60 minut odpočinout
2. Malé formičky na rohlíčky plníme jen trochu těstem, pak umačkáme tak, aby formičky nebyly úplně plné, protože při pečení se těsto nafoukne (formy nevymašťujeme ani nevysypáváme)
3. Naplněné formičky dáme na plech, vložíme do předehřáté trouby a pečeme při 170 °C dozlatova
4. Ještě teplé rohlíčky hned opatrně vyklepneme a necháme vychladnout
4. Po vychladnutí máčíme konce rohlíčků v polevě z rozpuštěných ledových kaštanů a másla.