REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Vánoční zvonky z bramborového těsta

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Z bramborového těsta vykrájené zvonky, upečené v troubě dozlatova, obalené v moučkovém cukru smíchaným s cukrem vanilkovým, po vychladnutí slepené po dvou nejlépe domácí marmeládou.


Ingredience:
250 gvařených brambor
250 ghladké mouky
250 gztuženého pokrmového tuku
1 skleničkadžemu nebo marmelády
moučkový cukr smíchaný s cukrem vanilkovým
Ostatní:
mouka na pomoučení pracovní plochy
vykrajovátka ve tvaru zvonečků

Postup:
  1. Dopředu uvařené a důkladně prochladlé brambory oloupeme a prolisujeme
  2. K bramborám přidáme nastrouhaný pokrmový tuk a hladkou mouku, vypracujeme vláčné těsto
  3. Těsto necháme v lednici v mikrotenovém sáčku 1 hodinu odpočinout
  4. Vytáhneme z lednice a rozválíme na plát silný cca 3 mm, z něho pak vykrájíme zvonečky, ty klademe na plech vyložený papírem na pečení
  5. Pečeme v troubě vyhřáté na 160 až 170 °C dorůžova
  6. Ihned po vyndání z trouby obalujeme v moučkovém cukru s vanilkovým, po vychladnutí slepujeme marmeládou vždy dva kusy k sobě.
Doporučení:

Samozřejmě můžeme použít i jiné tvary vykrajovátek!

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy