REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecké sněhové věnečky

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Linecká kolečka ozdobená vyšlehanou bílkovou pěnou a náplní z rybízového džemu ochuceného rumem.


Ingredience:
Na těsto:
300 ghladké mouky
200 gmargarínu
100 gpráškového cukru
1 balíčekprášek do pečiva
1 balíčekvanilkového cukru
1 ksvejce
nastrouhaná citronová kůra
Na bílkovou pěnu:
360 gjemného krystalového cukru
4 ksbílky
voda, špetka soli
Na ozdobení:
250 grybízového džemu
trochu rumového aroma
trochu vody nebo rumu
Ostatní: mouka na vál, potravinářská fólie

Postup:

1. Připravíme si těsto; práškový cukr smícháme s práškem do pečiva, prosijeme, přidáme vejce, margarín a citronovou kůru, vypracujeme hladké těsto, které zabalíme do potravinářské fólie a necháme nejméně 30 minut v chladu v lednici odpočinout
2. Vychlazené, odležené těsto na pomoučené pracovní ploše vyválíme na plát silný tak 3 mm, vykrájíme kolečka, která klademe na plech vyložený papírem na pečení, pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C dorůžova (asi 10 minut), necháme vychladnout
3. Připravíme si bílkovou pěnu; 240 g krystalového cukru dáme do hrnce, zalijeme vodou, jen tolik, aby byl cukr celý zalitý, asi 100-120 ml, když začne voda vařit, snížíme teplotu zdroje na minimum a vaříme tak dlouho, dokud se cukr nerozpustí, nemícháme!, 4 bílky vyšleháme se špetkou soli do husté pěny, do ní po lžících zašleháme 120 g cukru, a po troše přidáme i uvařený sirup, šleháme 3-5 minut pěkně dohusta
4. Upečená kolečka necháme na plechu a pomocí cukrářského zdobítka kolečka ozdobíme bílkovou pěnou
5. Cukroví dáme zpět do trouby vyhřáté na pouhých 50 °C a pečeme-sušíme asi 45 minut
6. Rybízový džem smícháme s vodou, zahřejeme, přidáme rumové aroma (nebo vynecháme vodu a dáme rum) a po vychlazení upečeného cukroví opatrně lžičkou dáme do středu každého věnečku připravenou náplň.

Poznámka:

Recept ze stránek Vaření s Tomem, autorka fotografie i textu: Iva Vargová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Testujte a ochutnávejte novinky na trhu potravin!

Rádi objevujete a zkoušíte novinky na trhu potravin? A milujete překvapení? Služba brandnooz box umožnuje českým zákazníkům již více než 5 let, seznamovat se s nabídkou nových a zajímavých produktů na trhu potravin prostřednicvtím zásilky brandnooz box. Pečlivě vybrané novinky vám dorazí až domů, zabalené v zelené krabici. Běžná cena této zásilky je 279 Kč a její obsah je vždy předem neznámý.

číst dále ...

Cukrářské trendy 2019 (podle Josefa Maršálka, pekařského a cukrářského mistra)

Vrstvení, Pastel de Nata, Metalická cukrařina…. to je výčet jen několika nových trendů patřících mezi nejoblíbenější cukrářské praktiky současnosti. V tomto článku najdete výčet těch nejoblíbenějších, jak je sepsal Josef Maršálek, pekařský a cukrářský mistr.

číst dále ...

Zelený svátek v irském duchu. Udělejte si zelenou domácí párty sami

Ačkoliv si dnes Den svatého Patrika spojíme spíše s rozjařeným veselím a setkáváním se s přáteli v místních hospůdkách, tak ne vždycky se nesl tento březnový svátek v podobně světském duchu. K oblíbenému každoročnímu popíjení se váže mnohaletá křesťanská tradice, která se během desetiletí přetavila v příjemnou společenskou událost, díky níž si můžeme originální pravou irskou párty udělat klidně u sebe doma.

číst dále ...

Mléčné jídelny PRAMEN – reklama z dob socialismu

Zavzpomínejte si na doby minulé díky tomuto krátkému videu, reklamě na provozovny PRAMEN. Kdo by si dal tehdejší jahodový nebo čokoládový koktejl? A co dortíčky a zmrzlinové poháry?

číst dále ...

Pohled pod pokličku francouzské kuchyně

Francouzská kuchyně je proslavená po celém světě a nejedno francouzské jídlo je ikonou pro každého začínajícího i profesionálního kuchaře, pekaře či cukráře. Pojďme se podívat, kde se věhlas francouzské kuchyni vzal a jak se národní chutě vyvíjely.

číst dále ...

Britské prémiové potraviny od Icelandu k dostání na Košík.cz

Taky se vám občas nechce nic vařit nebo nakupovat a rádi sáhnete do mrazáku pro zásoby? I mražené potraviny můžou být lahůdkou, což dokazuje Iceland, který nabízí prémiové britské potraviny. Ty si nyní exkluzivně můžete objednat na Košík.cz.

číst dále ...

Nejlepší velikonoční recepty. Výběr 20 nejvyhledávanějších velikonočních receptů z webu ReceptyOnLine.cz

Velikonoce máme pomalu za dveřmi a tak je třeba vytáhnout z virtuálního šuplíku ty nejlepší a hlavně osvědčené velikonoční recepty například na beránka, slanou bábovku, jidáše, velikonoční sekanou, nádivku ….

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy