REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Linecké slepované cukroví

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Upečené cukroví z mouky, másla, žloutků a dalších ingrediencí, slepované marmeládou, posypané cukrem.


Ingredience:
210 ghladké mouky
140 gmásla
70 gmoučkového cukru
2 ksžloutků
nastrouhaná kůra z 1 citronu
na špičku nože kypřicího prášku do pečiva
hladká mouka na vál
Na dohotovení:
rybízová marmeláda
moučkový cukr na posypání

Postup:

1. Do mísy dáme prosátou hladkou mouku s kypřicím práškem do pečiva, změklé na menší kousky nakrájené máslo, žloutky, na jemno nastrouhanou citronovou kůru, vše promícháme a vypracujeme hladké těsto, které necháme v chladu odpočinout nejlépe do druhého dne nebo alespoň nejméně 3 hodiny
2. Potom těsto na pomoučeném vále rozválíme na plát sillný asi 2 mm, z kterého tvořítkem vykrajujeme různé tvary (srdíčka, kolečka, hvězdičky) a do poloviny vykrojíme uprostřed ještě kolečko, aby po slepení vynikla marmeláda
3. Pak přendáme na plech, vložíme do vyhřáté trouby na 180 °C a pečeme dorůžova (asi 8-10 minut)
4. Upečené cukroví lepíme k sobě rybízovou marmeládou a lehce posypeme moučkovým cukrem.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy