REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.


1.

A máme tu první osvědčený recept naší kuchařky. Jedná se o grilovaná stehýnka nejprve marinovaná v marinádě z bílého vína, oleje, rozmarýnu, pepře a soli, pak pěkně opečená dozlatova na roštu grilu.

Kuřecí stehýnka po kozácku – RECEPT ZDE!

 

2.

Tenhle recept patří již několik let mezi ty nejoblíbenější recepty na grilované hovězí maso. Skvělé steaky připravíme například z plátků vysokého hovězího roštěnce. Je to jeden z nejšťavnatějších steaků díky svým tukem prorostlým vláknům, které masu dodávají onu typickou chuť.

Grilovaný hovězí steak (Rib Eye Steak) – RECEPT ZDE!

 

3.

Grilovací marinády patří neodmyslitelně k přípravě grilovaných pokrmů. Například vepřové maso marinované v pivě smíchaným s dalšími ingredienci dokáže vykouzlit úsměv na tváři každého milovníka dobrého grilovaného masa. Ugrilujte si v pivní marinádě marinované silnější plátky krkovice (s kostí nebo i bez), opečené na grilu z obou stran pěkně dozlatova chutnají prostě úžasně!

Grilovaná krkovice na pivě – RECEPT ZDE!

 

4.

Ryby připravené na grilu patří mezi nejchutnější grilované pokrmy vůbec. Například grilovaní pstruzi naplnění plátky citrónů, posypaní citrónovou kůrou, grilovaní na venkovním roštu grilu zaujmou každého, kdo má rád ohněm navoněné rybí maso.

Citronový pstruh – RECEPT ZDE!

 

5.

Grilovaná zelenina, ale i další bezmasé ingredience se většinou servírují jako příloha právě ke grilovaným masům. Ale grilovaná zelenina skvěle chutná i jako hlavní chod, v salátech a podobně. Asi mezi nejpopulárnější bezmasou surovinou připravenou na grilu určitě patří také kukuřice. Kukuřici nejčastěji předvaříme a pak teprve připravíme na grilu.

Grilovaná kukuřice – RECEPT ZDE!

 

6.

Máme tu další recept, tentokrát na tenké párky zabalené do slaninové košilky, okořeněné rozmarýnu a grilované na roštu. Tyto mini párečky většinou grilujeme jako předkrm, aby jsem si zkrátili dobu čekání na další grilovaný chod.

Grilované párečky se slaninou – RECEPT ZDE!

 

7.

 

Ve výběru na grilované pochutiny rozhodně nesmí chybět nějaký dobrý recept na burger. Vybrali jsem pro vás recept z naší databáze ReceptyOnLine.cz na jedenu z nejpopulárnějších pochoutek připravených na grilu, tedy na poctivý burger z hovězího masa se speciální barbeque omáčkou.

Smokey-BBQ Burger II. – RECEPT ZDE!

 

8.

A máme tu další recept na skvělé kuřecí masíčko, přesně na kuřecí křídla. Jde o recept, kdy pod kůži křidélek vložíme plátky česneku, křidélka pak obalíme v pikantní směsi z olivového oleje, mleté papriky, oregana a mletého chilli, a grilujeme dozlatova na dobře rozpáleném roštu grilu.

Pikantní kuřecí křidélka – RECEPT ZDE!

 

9.

A co sýry a gril? Rozhodně sýry ke grilování patří. Asi náš nejpopulárnější recept z naší databáze je klasický hermelín okořeněný, pak grilovaný na roštu grilu zabalený v alobalu.

Hermelín grilovaný v alobalu – RECEPT ZDE!

 

10.

Nesmíme zapomenout ani na houby. Asi nejčastěji je při grilování vkládáme do špízů. Ovšem grilované houby jsou nejen skvělou přílohou, ale i hlavním chodem. Zde m áme pro vás základní recept na přípravu hub na roštu grilu.

Grilované houby – RECEPT ZDE!

 

11.

Máte rádi pečená žebra? A co grilovaná? V našem výběru rozhodně nesmí chybět právě tento recept na masová vepřová žebírka naložená do pikantní kořenící směsi, grilovaná pozvolna na venkovním roštu grilu, nejlépe zaklopená.

Grilovaná žebírka II. – RECEPT ZDE!

 

12.

Grilované steaky mají rádi na celém světě. Podle tohoto receptu grilované steaky jsou například velmi populární v restauracích v Kanadě. Jde o velké plátky T bone hovězích steaků grilované na venkovním roštu grilu, ochucené BBQ omáčkou.

T bone steak s BBQ omáčkou – RECEPT ZDE!

 

13.

Kdo nevyzkoušel, určitě musí ochutnat rybí steak z tuňáka! Marinované steaky z tuňáka grilované na venkovním grilu, servírované s omáčkou z cibule, česneku, oliv a dalších ingrediencí, patří rozhodně mezi největší grilované dobroty z rybího masa.

Grilovaný tuňák s olivovou omáčkou – RECEPT ZDE!

 

14.

Cukety, lilek a mrkve grilované na venkovním roštu grilu, potřené marinádou. Ano, zelenina patří rozhodně na gril. Můžeme ji použít jako součást špízů, do salátů, nebo jako v tomto případě jen tak, jako skvělou přílohu nějakému skvělému grilovanému masu.

Grilovaná zelenina – RECEPT ZDE!

 

15.

Ve světě tak populární kebaby si můžeme ugrilovat i v českých podmínkách. Kebaby se připravují z mletého masa a dalších ingrediencí, grilují se na roštu grilu napíchané na špejlích. Dají se také upéci v troubě, ale z grilu jsou mnohem chutnější.

Grilovaný kebab z mletého masa – RECEPT ZDE!

 

16.

Jste kuřecího, vepřového a hovězího masa už přejedený? Můžete si připravit trochu pikantnější burgery z mletého krůtího masa, jarních cibulek, česneku, strouhanky, listů bazalky, sojové omáčky, citronové šťávy, koření a nasekaných feferonek.

Krůtí burger s feferonkou – RECEPT ZDE!

 

17.

Vyzkoušejte také tento recept na výborný grilovaný ovocný dezert vhodný na závěr skvělého jídla. V Brazílii takto upravený ananas podávají jako přílohu ke steakům.

Grilovaný ananas – RECEPT ZDE!

18.

A už jste vyzkoušeli grilovat kuře v celku na roštu grilu? Opravdu jak název říká, menší kuře posazené na plechovce piva, grilované pod poklopem grilu dozlatova, vtipná možnost, jak si na grilu připravit skvělé kuřecí.

Kuře grilované na plechovce piva – RECEPT ZDE!

 

19.

Špízy obecně patří mezi nejoblíbenější formu, jak ugrilovat nějakou tu dobrotu na roštu grilu. Vyzkoušejte tento recept z naší databáze ReceptyOnLine.cz na proužky vepřové krkovičky máčené v marinádě s omáčkou Japanese Sticky, utřeným česnek, zázvorem a limetkovou šťávu, připravené na grilu ve formě špízů.

Japonský špíz – RECEPT ZDE!

 

20.

Rozhodně v našem výběru nejlepších receptů na grilované pokrmy nesmí chybět recept na nějakou velkou exotiku. Už jste zkoušeli například ugrilovat na venkovním roštu grilu obří maronované krevety?

Grilované krevety – RECEPT ZDE!

 

21.

A inspirujme se receptem dalším receptem, původem z USA. Jde o půlky kuřat potírané omáčkou ze slepičího bujónu, kečupu, worcesterské omáčky a dalších ingrediencí, na grilu grilované.

Kuře po texasku – RECEP ZDE!

 

22.

A máme tu i veganský pokrm, ovšem který určitě bude chutnat i masožravcům! Grilovaná ciabatta nebo jiné oblíbené pečivo plněné lilkem, cibulí, rajčaty a žampiony. Ochucené tymiánem a solí.

Grilovaný zeleninový sendvič – RECEPT ZDE!

 

23.

A ještě jeden recept na pokrm s grilovaným sýrem. Jde o sýr grilovaný na venkovním roštu grilu spolu s rajčaty, potíraný marinádou z olivového oleje, citronové šťávy a koření, servírovaný jako teplý salát ochucený bazalkou.

Grilovaný sýr Halloumi s rajčaty a bazalkou – RECEPT ZDE!

 

24.

Kuřecí nohy marinované v jemné a přitom pikantní marinádě z jogurtu a dalších ingrediencí, na grilu grilované. Další ze skvělých receptů na venkovní grilovací párty.

Grilované kuřecí řízky v jogurtové marinádě – RECEPT ZDE!

 

25.

Kdo nevyzkoušel libový vepřový bůček marinovaný ve směsi nasekané šalotky a česneku, piva, sojové omáčky, medu a oleje, poté grilovaný, udělal velkou chybu! Napravte ji a při další příležitosti si ugrilujte bůček podle tohoto receptu, budete nadšeni vy i vaši spolustrávníci.

Marinovaný bůček na gril – RECEPT ZDE!

 

Další recepty na chutné grilované pokrmy najdete například zde:  Teplá jídla (hlavní chod)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

Zavařujeme (sterilujeme), nakládáme zeleninu – ty nejlepší recepty na zpracování zeleniny na jednom místě!

Přes léto a na začátku podzimu je ten správný čas připravit si nějaké ty zeleninové dobroty na zimu. Zavařená zelenina ve sklenicích nám poslouží nejen jako chutná příloha, ale některé sterilované výrobky ze zeleniny jsou skvělé jako polotovar, surovina na přípravu různých dalších pokrmů, například teplých omáček, do polévek, pod maso, či na přípravu dušených příloh. Ty nejlepší recepty na zavařenou, případně nakládanou zeleninu, z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz, najdete právě zde.

číst dále ...

Co můžete očekávat od moderních pečicích trub

Klasickou pečicí troubu není třeba dlouze představovat. Jedná se o jeden ze základních kuchyňských spotřebičů, který má doma téměř každý. Umožňuje nám nejen přípravu běžných pokrmů, ale pomůže nám také s vytvořením příjemné domácí atmosféry. Však si to jen představte, vůně nedělní svíčkové, štrúdlu nebo třeba vánočního cukroví. Kdo by to nemiloval.

číst dále ...

Soutěž Svačina roku Rio Mare má rekordní účast a mediálního partnera

Soutěž Svačina roku Rio Mare vstupuje do 7. ročníku s rekordní účastí škol i studentů. I letos mladí kuchaři soutěží o ceny v hodnotě 45 000 Kč. Novinkou soutěže je rozšíření hlavních surovin o Rio Mare makrely a sardinky. Soutěž pořádá výhradní distributor značky Rio Mare na českém trhu společnost Bolton Czechia. Mediálním partnerem soutěže jsou regionální noviny Deník.

číst dále ...

U Galerie Vaňkovka se uskuteční Food Truck Festival. Gastronomický zážitek připraví 21 dodávek a 12metrový vagón

Na další várku dobrot se mohou od 11. do 13. října těšit návštěvníci Food Truck Festivalu, který se odehraje v prostorách vedle Galerie Vaňkovka. Na pultech občerstvovacích dodávek nebudou chybět například populární burgery s vyladěnými recepturami, roast beefy, kachní paličky, mexické tacos, ale i méně tradiční jídla jako kanadské hranolky poutine či čínské knedlíčky Dim Sum. Část výtěžku z prodeje občerstvení poputuje na konto Nadace Emil podporující mladé hendikepované sportovce.

číst dále ...

Péct, milovat, žít – autobiografická kniha cukráře Josefa Maršálka

A máme tu tip na autobiografickou knihu cukráře Josefa Maršálka s názvem Péct, milovat, žít. Tato tři slova Josefa dokonale vystihují! Kniha vypráví o jeho cestě za cukrařinou. Je plná jeho rodiny, přátel, barevných fotografií a najdete tam i oblíbené recepty.

číst dále ...

Zdravá hravá snídaně pro malé i velké

Snídaně je základ dne. Říkají to babičky, maminky i odborníci. První ranní pokrm nás nastartuje, dodá nám energii a často určí i náladu, která nás bude provázet po zbytek dne. Nezapomínejte proto snídat a dopřejte si na to dostatek času. A to naučte i své děti.

číst dále ...

Proč nejíme luštěniny?

Všichni víme, že jsou luštěniny zdravé, plné vlákniny a bílkovin a v neposlední řadě také vitamínů a minerálů. Přitom jsou chutné a u mnoha národů obhajují dokonce první příčky mezi konzumovanými potravinami. Co tedy způsobuje naši nechuť ke konzumaci této jinde oblíbené součásti jídelníčku?

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy