REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

25 nejlepších receptů na grilované pokrmy z webu ReceptyOnLine.cz

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Grilování patří mezi oblíbené letní aktivity. A není divu. Ugrilovat si chutný oběd či večeři spolu s nejbližší rodinou či přáteli, to milují lidé snad na celém světě a my Češi rozhodně patříme také mezi milovníky grilovacích dýchánků u rozpáleného grilu. Připravili jsme pro vás výběr těch nejoblíbenějších TOP receptů na grilovaná jídla, která patří každý rok k hitům naší kuchařky ReceptyOnLine.cz.


1.

A máme tu první osvědčený recept naší kuchařky. Jedná se o grilovaná stehýnka nejprve marinovaná v marinádě z bílého vína, oleje, rozmarýnu, pepře a soli, pak pěkně opečená dozlatova na roštu grilu.

Kuřecí stehýnka po kozácku – RECEPT ZDE!

 

2.

Tenhle recept patří již několik let mezi ty nejoblíbenější recepty na grilované hovězí maso. Skvělé steaky připravíme například z plátků vysokého hovězího roštěnce. Je to jeden z nejšťavnatějších steaků díky svým tukem prorostlým vláknům, které masu dodávají onu typickou chuť.

Grilovaný hovězí steak (Rib Eye Steak) – RECEPT ZDE!

 

3.

Grilovací marinády patří neodmyslitelně k přípravě grilovaných pokrmů. Například vepřové maso marinované v pivě smíchaným s dalšími ingredienci dokáže vykouzlit úsměv na tváři každého milovníka dobrého grilovaného masa. Ugrilujte si v pivní marinádě marinované silnější plátky krkovice (s kostí nebo i bez), opečené na grilu z obou stran pěkně dozlatova chutnají prostě úžasně!

Grilovaná krkovice na pivě – RECEPT ZDE!

 

4.

Ryby připravené na grilu patří mezi nejchutnější grilované pokrmy vůbec. Například grilovaní pstruzi naplnění plátky citrónů, posypaní citrónovou kůrou, grilovaní na venkovním roštu grilu zaujmou každého, kdo má rád ohněm navoněné rybí maso.

Citronový pstruh – RECEPT ZDE!

 

5.

Grilovaná zelenina, ale i další bezmasé ingredience se většinou servírují jako příloha právě ke grilovaným masům. Ale grilovaná zelenina skvěle chutná i jako hlavní chod, v salátech a podobně. Asi mezi nejpopulárnější bezmasou surovinou připravenou na grilu určitě patří také kukuřice. Kukuřici nejčastěji předvaříme a pak teprve připravíme na grilu.

Grilovaná kukuřice – RECEPT ZDE!

 

6.

Máme tu další recept, tentokrát na tenké párky zabalené do slaninové košilky, okořeněné rozmarýnu a grilované na roštu. Tyto mini párečky většinou grilujeme jako předkrm, aby jsem si zkrátili dobu čekání na další grilovaný chod.

Grilované párečky se slaninou – RECEPT ZDE!

 

7.

 

Ve výběru na grilované pochutiny rozhodně nesmí chybět nějaký dobrý recept na burger. Vybrali jsem pro vás recept z naší databáze ReceptyOnLine.cz na jedenu z nejpopulárnějších pochoutek připravených na grilu, tedy na poctivý burger z hovězího masa se speciální barbeque omáčkou.

Smokey-BBQ Burger II. – RECEPT ZDE!

 

8.

A máme tu další recept na skvělé kuřecí masíčko, přesně na kuřecí křídla. Jde o recept, kdy pod kůži křidélek vložíme plátky česneku, křidélka pak obalíme v pikantní směsi z olivového oleje, mleté papriky, oregana a mletého chilli, a grilujeme dozlatova na dobře rozpáleném roštu grilu.

Pikantní kuřecí křidélka – RECEPT ZDE!

 

9.

A co sýry a gril? Rozhodně sýry ke grilování patří. Asi náš nejpopulárnější recept z naší databáze je klasický hermelín okořeněný, pak grilovaný na roštu grilu zabalený v alobalu.

Hermelín grilovaný v alobalu – RECEPT ZDE!

 

10.

Nesmíme zapomenout ani na houby. Asi nejčastěji je při grilování vkládáme do špízů. Ovšem grilované houby jsou nejen skvělou přílohou, ale i hlavním chodem. Zde m áme pro vás základní recept na přípravu hub na roštu grilu.

Grilované houby – RECEPT ZDE!

 

11.

Máte rádi pečená žebra? A co grilovaná? V našem výběru rozhodně nesmí chybět právě tento recept na masová vepřová žebírka naložená do pikantní kořenící směsi, grilovaná pozvolna na venkovním roštu grilu, nejlépe zaklopená.

Grilovaná žebírka II. – RECEPT ZDE!

 

12.

Grilované steaky mají rádi na celém světě. Podle tohoto receptu grilované steaky jsou například velmi populární v restauracích v Kanadě. Jde o velké plátky T bone hovězích steaků grilované na venkovním roštu grilu, ochucené BBQ omáčkou.

T bone steak s BBQ omáčkou – RECEPT ZDE!

 

13.

Kdo nevyzkoušel, určitě musí ochutnat rybí steak z tuňáka! Marinované steaky z tuňáka grilované na venkovním grilu, servírované s omáčkou z cibule, česneku, oliv a dalších ingrediencí, patří rozhodně mezi největší grilované dobroty z rybího masa.

Grilovaný tuňák s olivovou omáčkou – RECEPT ZDE!

 

14.

Cukety, lilek a mrkve grilované na venkovním roštu grilu, potřené marinádou. Ano, zelenina patří rozhodně na gril. Můžeme ji použít jako součást špízů, do salátů, nebo jako v tomto případě jen tak, jako skvělou přílohu nějakému skvělému grilovanému masu.

Grilovaná zelenina – RECEPT ZDE!

 

15.

Ve světě tak populární kebaby si můžeme ugrilovat i v českých podmínkách. Kebaby se připravují z mletého masa a dalších ingrediencí, grilují se na roštu grilu napíchané na špejlích. Dají se také upéci v troubě, ale z grilu jsou mnohem chutnější.

Grilovaný kebab z mletého masa – RECEPT ZDE!

 

16.

Jste kuřecího, vepřového a hovězího masa už přejedený? Můžete si připravit trochu pikantnější burgery z mletého krůtího masa, jarních cibulek, česneku, strouhanky, listů bazalky, sojové omáčky, citronové šťávy, koření a nasekaných feferonek.

Krůtí burger s feferonkou – RECEPT ZDE!

 

17.

Vyzkoušejte také tento recept na výborný grilovaný ovocný dezert vhodný na závěr skvělého jídla. V Brazílii takto upravený ananas podávají jako přílohu ke steakům.

Grilovaný ananas – RECEPT ZDE!

18.

A už jste vyzkoušeli grilovat kuře v celku na roštu grilu? Opravdu jak název říká, menší kuře posazené na plechovce piva, grilované pod poklopem grilu dozlatova, vtipná možnost, jak si na grilu připravit skvělé kuřecí.

Kuře grilované na plechovce piva – RECEPT ZDE!

 

19.

Špízy obecně patří mezi nejoblíbenější formu, jak ugrilovat nějakou tu dobrotu na roštu grilu. Vyzkoušejte tento recept z naší databáze ReceptyOnLine.cz na proužky vepřové krkovičky máčené v marinádě s omáčkou Japanese Sticky, utřeným česnek, zázvorem a limetkovou šťávu, připravené na grilu ve formě špízů.

Japonský špíz – RECEPT ZDE!

 

20.

Rozhodně v našem výběru nejlepších receptů na grilované pokrmy nesmí chybět recept na nějakou velkou exotiku. Už jste zkoušeli například ugrilovat na venkovním roštu grilu obří maronované krevety?

Grilované krevety – RECEPT ZDE!

 

21.

A inspirujme se receptem dalším receptem, původem z USA. Jde o půlky kuřat potírané omáčkou ze slepičího bujónu, kečupu, worcesterské omáčky a dalších ingrediencí, na grilu grilované.

Kuře po texasku – RECEP ZDE!

 

22.

A máme tu i veganský pokrm, ovšem který určitě bude chutnat i masožravcům! Grilovaná ciabatta nebo jiné oblíbené pečivo plněné lilkem, cibulí, rajčaty a žampiony. Ochucené tymiánem a solí.

Grilovaný zeleninový sendvič – RECEPT ZDE!

 

23.

A ještě jeden recept na pokrm s grilovaným sýrem. Jde o sýr grilovaný na venkovním roštu grilu spolu s rajčaty, potíraný marinádou z olivového oleje, citronové šťávy a koření, servírovaný jako teplý salát ochucený bazalkou.

Grilovaný sýr Halloumi s rajčaty a bazalkou – RECEPT ZDE!

 

24.

Kuřecí nohy marinované v jemné a přitom pikantní marinádě z jogurtu a dalších ingrediencí, na grilu grilované. Další ze skvělých receptů na venkovní grilovací párty.

Grilované kuřecí řízky v jogurtové marinádě – RECEPT ZDE!

 

25.

Kdo nevyzkoušel libový vepřový bůček marinovaný ve směsi nasekané šalotky a česneku, piva, sojové omáčky, medu a oleje, poté grilovaný, udělal velkou chybu! Napravte ji a při další příležitosti si ugrilujte bůček podle tohoto receptu, budete nadšeni vy i vaši spolustrávníci.

Marinovaný bůček na gril – RECEPT ZDE!

 

Další recepty na chutné grilované pokrmy najdete například zde:  Teplá jídla (hlavní chod)

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

25 nejlepších receptů na pečené vánoční cukroví

Vybrali jsme pro vás ty nejlepší recepty z naší databáze internetové kuchařky ReceptyOnLine.cz na pečené vánoční cukroví. Snad náš výběr vás bude inspirovat a pomůže vám s rozhodnutím, které vánoční cukroví letos upečete.

číst dále ...

Znáte červené kiwi?

Kiwi je stálicí mezi exotickým ovocem. Během zimních měsíců je na českých stolech velmi oblíbené a zná ho úplně každý. Tedy pokud jde o zelené kiwi. Znáte ale kiwi červené? Svým oválným tvarem a hnědou slupkou je velmi podobné svému zelenému protějšku, ale jeho slupka nemá chloupky. Po rozkrojení se liší barvou, která je spíše žlutá a přechází až do červena. Rozdíl je také v chuti, která je jemnější a méně výrazná. Červené kiwi je však, stejně jako to zelené, plné vitamínů a dalších tělu prospěšných látek.

číst dále ...

Příběh značky McCain, hranolkové legendy

Znáte legendární hranolky, které se připravují pečením v troubě bez oleje? Přesně tak, jde o značku McCain, která doslova přepsala postup přípravy hranolků v českých domácnostech. Víte však o tom, že společnost McCain vznikla v Kanadě jako rodinná firma, a ještě i dnes čerpá ze svých „rodinných kořenů“? Společnost podporuje generace farmářů na celém světě a společně aplikují principy udržitelného a regenerativního zemědělství. „Doufáme, že sdílením našich záměrů se světem inspirujeme ostatní, aby se zapojili,“ říká Max Koeune, prezident a generální ředitel McCain Foods Limited.

číst dále ...

Léčivá hlíva ústřičná a opomíjené líhy

Hlíva ústřičná – Pleurotus ostreatus patří k typickým podzimním druhům a její růst je, při mírné zimě, i v zimních měsících. Jakmile ovšem klesnou mrazy -4 °C, její růst se zastaví. Při stoupnutí teploty nad 0 její růst opět pokračuje. Jeden z mála druhů, které jsou po rozmrznutí jedlé a nerozkládají se v nich toxické látky. K těmto druhům hub patří také například penízovka sametonohá či jidášovo ucho.

číst dále ...

Vánoční pečení v plném proudu. Vyzkoušejte netradiční druhy mouky a myslete na kvalitu!

Jelikož se tolik očekávané období vánočních svátků nezadržitelně blíží, většina domácností už oprašuje recepty a pomalu se chystá na přípravu cukroví. Linecké, perníčky, vanilkové rohlíčky nebo třeba pracny. Každý máme svůj oblíbený druh, na který jednoduše nedáme dopustit. Pokud byste však rádi každoroční vánoční klasice letos dodali nový rozměr, zapomeňte na pšeničnou mouku a vyměňte ji za zajímavější alternativy. Zároveň myslete na to, že kvalita je na prvním místě!

číst dále ...

Dárci přispívají na projekt Zachraň oběd koupí Obědovky, voucheru na převoz nevydaných obědů z jídelen lidem v nouzi

Díky aktivitě organizace Zachraň jídlo se od poloviny března 2022 podařilo zachránit přes 12 000 obědů, které zbývají ve firemních jídelnách, a darovat je lidem v nouzi. Nyní organizace spouští na platformě Darujme měsíční sbírku, která projektu Zachraň oběd umožní fungovat i v budoucnu. Zakoupením voucheru dárce zajistí převoz nevydaných obědů z firemních kantýn do charitativních organizací v Praze. Pomůže tak například samoživitelkám a eliminuje plýtvání jídlem.

číst dále ...

Odstartujte vánoční pečení perníkem aneb jak na netradiční perníkový dezert

Perník či perníčky jsou tradiční pochoutkou většiny pouťových a hodových slavností, ale i neodmyslitelnou předvánoční sladkostí, kterou si rok co rok bez výčitek většina z nás dopřává. Co si jej letos upéct v netradičním provedení a více si pohrát s jeho chutí? Stačí malá změna a uvidíte sami, že i s obyčejným perníkem můžete leckoho překvapit.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy