Obří marinované krevety grilované na roštu.
Ingredience:
20 ks | obřích krevet |
2 ks | chilli papričky |
1 ks | jemně nastrouhaného zázvoru (1 cm) |
8 lžic | olivového oleje |
šťáva z 1 ks limetky | |
sůl |
Postup:
Příprava marinády:
1. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nasekáme na jemno
2. K papričkám přilijeme olivový olej, limetkovou šťávu a přidáme jemně nastrouhaný zázvor
3. Vše dobře promícháme a nakonec marinádu osolímePříprava krevet:
1. Krevety omyjeme a necháme okapat, pak je naložíme do marinády a to celé neoloupané, necháme minimálně hodinu marinovat
2. Na rozpáleném grilu krevety opékáme několik minut z obou stran, dokud nezrůžoví. Během grilování je potíráme marinádou.
Krevety před úpravou neloupeme, krunýř chrání jemné maso před vysušením. Při loupání upečených krevet nezapomeňte odstraňit tenké černé střívko!
Poznámka:Jako přílohu servírujeme bílé pečivo a hlavně různé dipy nebo studené omáčky.