REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Grilované krevety

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Obří marinované krevety grilované na roštu.


Ingredience:
20 ksobřích krevet
2 kschilli papričky
1 ksjemně nastrouhaného zázvoru (1 cm)
8 lžicolivového oleje
šťáva z 1 ks limetky
sůl

Postup:

Příprava marinády:
1. Chilli papričky omyjeme, rozpůlíme, zbavíme semínek a nasekáme na jemno
2. K papričkám přilijeme olivový olej, limetkovou šťávu a přidáme jemně nastrouhaný zázvor
3. Vše dobře promícháme a nakonec marinádu osolímePříprava krevet:
1. Krevety omyjeme a necháme okapat, pak je naložíme do marinády a to celé neoloupané, necháme minimálně hodinu marinovat
2. Na rozpáleném grilu krevety opékáme několik minut z obou stran, dokud nezrůžoví. Během grilování je potíráme marinádou.

Doporučení:

Krevety před úpravou neloupeme, krunýř chrání jemné maso před vysušením. Při loupání upečených krevet nezapomeňte odstraňit tenké černé střívko!

Poznámka:

Jako přílohu servírujeme bílé pečivo a hlavně různé dipy nebo studené omáčky.

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama



Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy