korýši a lasturové pokrmy
15minutové wok mušle
V oleji ve wooku orestované mušle spolu s houbami ochucené sójovou omáčkou, rýžovým vínem a čerstvě namletými chilli papričkami, servírované posypané jarní cibulkou a podávané s měsíčky citronu.
Grilované krevety
Obří marinované krevety grilované na roštu.
Grilované krevety II.
Krevety obalené ve slanině, grilované dozlatova.
Grilované krevety III.
Na špejlích napíchané marinované krevety, grilované na venkovním roštu grilu, potírané marinádou, hotové servírované například s opečenou česnekovou bagetou a zeleninovým salátem. Tahle chuťovka milovníky mořských plodů rozhodně nezklame …
Grilované krevety s chilli omáčkou
Marinované a pak grilované krevety, servírované přelité chilli omáčkou.
Humři vaření
Úprava humrů vařením ve vývaru se zeleninou, aneb vaření mořských korýšů.
Krabi vaření
Úprava konzervovaných raků vařením v bílém víně nebo rybím vývaru. Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.
Krevety na česnekovém másle
Na rozpáleném másle a oleji osmahnuté plátky česneku, na něm opečené oloupané krevety.
Krevety na česneku v kokosovém mléku se zeleninou
Marinované tygří krevety opečené na pánvi, pak chvíli povařené zalité rybím nebo zeleninovým vývarem a kokosovým mlékem, dochucené rybí omáčkou, cukrem a trochou limetkové šťávy, servírované spolu s orestovanou zeleninou.
Krevety na jehle s polevou
Ve formě špízu ugrilované krevety, potírané polevou připravenou z hnědého cukru, třtinového rumu, másla, hořčice, bílého octa a koření.
Krevety na kari s kokosovým mlékem
Vyloupané krevety s lahodným kokosovým mlékem, koriandrem, cibulí a pikantní červenou kari pastou. Lehká večeře nebo oběd.
Krevety s paprikovou omáčkou
Jedna z možností, jak si připravit chutné krevety. Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.
Krevety vařené
Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod nebo jako lahůdku.
Mušle s bylinkami a zeleninou
O skvělý slávkový recept se podělil šéfkuchař Jiří Schwarz. Jde o ve víně podušené mušle spolu s orestovanou šalotkou, česnekem, řapíkatým celerem a bylinkami.
Mušle s citrónovou trávou
Živé mušle uvařené v zeleninovém vývaru spolu s citrónovou trávou a dalšími ingrediencemi.
Mušle s hříbky a čínskými nudlemi
Podušené mušle spolu s hříbky, paprikou, pórkem … servírované promíchané s uvařenými čínskými nudlemi, dochucené nastrouhaným zázvorem a kořením.
Mušle s jidášovým uchem
Na pánvi na oleji podušená tělíčka mušlí spolu s houbami a dalšími ingrediencemi.
Mušle se špagetami
Recept na mražené mušle, podušené na pánvi na olivovém oleji spolu s paprikami, řapíkatým celerem a česnekem.
Na pánvi opečení garnáti nebo krevety
Skvělý teplý předkrm nebo lehký hlavní chod.
Pečené slávky na borovicovém jehličí
Slávky v úpravě kreativního šéfkuchaře Gare Restaurants, Jana Kvasničky. Vyzkoušejte tento osvědčený recept na slávky upečené v troubě, jak název napovídá, na jehličí z borovice.
- 1
- 2
- 3
- Následující
reklama