REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

korýši a lasturové pokrmy


Grilované krevety

Obří marinované krevety grilované na roštu.

Grilované krevety II.

Krevety obalené ve slanině, grilované dozlatova.

Grilované krevety III.

Na špejlích napíchané marinované krevety, grilované na venkovním roštu grilu, potírané marinádou, hotové servírované například s opečenou česnekovou bagetou a zeleninovým salátem. Tahle chuťovka milovníky mořských plodů rozhodně nezklame …

Grilované krevety s chilli omáčkou

Marinované a pak grilované krevety, servírované přelité chilli omáčkou.

Humři vaření

Úprava humrů vařením ve vývaru se zeleninou, aneb vaření mořských korýšů.

Krabi vaření

Úprava konzervovaných raků vařením v bílém víně nebo rybím vývaru. Podáváme jako teplý mezichod nebo jako samostatný pokrm.

Krevety na česnekovém másle

Na rozpáleném másle a oleji osmahnuté plátky česneku, na něm opečené oloupané krevety.

Krevety na česneku v kokosovém mléku se zeleninou

Marinované tygří krevety opečené na pánvi, pak chvíli povařené zalité rybím nebo zeleninovým vývarem a kokosovým mlékem, dochucené rybí omáčkou, cukrem a trochou limetkové šťávy, servírované spolu s orestovanou zeleninou.

Krevety na jehle s polevou

Ve formě špízu ugrilované krevety, potírané polevou připravenou z hnědého cukru, třtinového rumu, másla, hořčice, bílého octa a koření.

Krevety na kari s kokosovým mlékem

Vyloupané krevety s lahodným kokosovým mlékem, koriandrem, cibulí a pikantní červenou kari pastou. Lehká večeře nebo oběd.

Krevety s paprikovou omáčkou

Jedna z možností, jak si připravit chutné krevety. Další zajímavé recepty se dozvíte v pořadu Recepty pro radost s Markétou a Honzou, který vysílá TV Paprika od 29. října každou sobotu a neděli v 16:00 hod.

Krevety vařené

Podáváme jako teplý předkrm nebo jako mezichod nebo jako lahůdku.

Mušle s citrónovou trávou

Živé mušle uvařené v zeleninovém vývaru spolu s citrónovou trávou a dalšími ingrediencemi.

Mušle s hříbky a čínskými nudlemi

Podušené mušle spolu s hříbky, paprikou, pórkem … servírované promíchané s uvařenými čínskými nudlemi, dochucené nastrouhaným zázvorem a kořením.

Mušle s jidášovým uchem

Na pánvi na oleji podušená tělíčka mušlí spolu s houbami a dalšími ingrediencemi.

Mušle se špagetami

Recept na mražené mušle, podušené na pánvi na olivovém oleji spolu s paprikami, řapíkatým celerem a česnekem.

Na pánvi opečení garnáti nebo krevety

Skvělý teplý předkrm nebo lehký hlavní chod.

Raci dušení v červeném víně

Recept na dušené raky v červeném víně podle francouzského způsobu. Podáváme jako teplý mezichod.

Raci vaření v hovězím vývaru

Podáváme jako zvláštní polévku nebo jako teplý mezichod.

Račí perkelt

Račí maso smíchané s mletou sladkou paprikou a zjemněné račím máslem.

Přejít na stranu:

reklama

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy