REKLAMA

Hlavní rubriky receptů jídel a nápojů

Krevety na česneku v kokosovém mléku se zeleninou

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Marinované tygří krevety opečené na pánvi, pak chvíli povařené zalité rybím nebo zeleninovým vývarem a kokosovým mlékem, dochucené rybí omáčkou, cukrem a trochou limetkové šťávy, servírované spolu s orestovanou zeleninou.


Ingredience:
Rozpis na 4 porce:
600-800 gvyloupaných tygřích krevet
2 lžícearašídového oleje
2 lžícelimetkové šťávy
1 lžícerybí omáčky
1 lžičkalimetkové kůry
150 mlrybího nebo zeleninového vývaru
150 mlkokosového mléka
4 ksšalotky
3-4 ksstroužky česneku
2 ksbarevné papriky
1 kskousek čerstvého zázvoru
1 ksčerstvá chilli paprička
1 ksmenší cuketa
1/4 kspórku
pepř
cukr
sůl

Postup:
  1. Krevety očistíme, osušíme, chilli papričku očistíme, zbavíme jádřince a nakrájíme na tenké nudličky, česnek oloupeme, podrtíme a nasekáme nadrobno, zázvor oloupeme, podrtíme a nasekáme nadrobno, připravené krevety dáme do misky, přidáme zázvor, chilli papričku, limetkovou šťávu a kůru, část česneku, rybí omáčku a lžíci oleje, promícháme a necháme odležet v lednici nejméně 1 hodinu
  2. Oloupané, na drobno pokrájené, šalotky orestujeme na oleji spolku s kolečky pórku, přidáme půlkolečka lilku, jadřinců zbavené a na proužky pokrájené papriky, vše chvíle restujeme, zeleninu osolíme a okořeníme pepřem
  3. Zvláště na jiné pánvičce oretujeme krevety vyndané z marinády spolu se zbylým česnekem, asi 3 minuty je opékáme z obou stran, pak je zalijeme vývarem a kokosovým mlékem, povaříme na mírném zdroji tepla asi 15 minut, nakonec krevety dochutíme rybí omáčkou, cukrem a případně trochou limetkové šťávy
  4. Na talíře rozdělíme orestovanou zeleninu, přendáme krevety, ty přelijeme omáčkou, pokrm podáváme nejlépe s rýží.
Doporučení:

Obsah obou pánví spolu můžeme nejprve promíchat a pak teprve rozděli na jednotlivé porce.

Poznámka:

Foto: Naďa Indruchová

Uložit do Oblíbených Zapsat si poznámku

Fotogalerie:


reklama


Nejnovější články

3 rozdílné recepty na výbornou křehkou pizzu

Jen málokdo by odolal tak oblíbenému pokrmu, jako je právě pizza. Ta se dá připravit na mnoho chutných způsobů, mezi nimiž si svého favorita dokáže najít úplně každý. I my vám přinášíme hned tři zajímavé recepty, díky kterým si v pohodlí svého domova tuhle oblíbenou dobrotu hravě připravíte. Tak schválně – který z receptů se rozhodnete vyzkoušet?

číst dále ...

Nažhavte svůj gril!

Léto patří grilování! Co všechno si kromě masa nachystat, abyste si s rodinou či přáteli užili skvělý den plný lahodných chutí a vůní?

číst dále ...

3 trendy a rychlé recepty na letní party

Čekáte partu přátel nebo chystáte rodinnou oslavu? Je jasné, že chcete všechny co nejlépe pohostit a nakrmit, ale zároveň musíte kromě jídla připravit i spoustu dalších věcí. Následující recepty na rychlá a trendy jídla vám ušetří čas a zajistí perfektní výsledek.

číst dále ...

Léto voní po máku

Léto je v plném proudu a teplé počasí láká posedět na zahrádce či balkónu. Příjemným společníkem může být dobrá kniha, stejně jako netradiční káva s dezertem. Už jste někdy ochutnali makovou kávu? Měli byste, mák je totiž opojná ingredience, která z každého receptu udělá gastronomický zážitek.

číst dále ...

Zdraví, krása, paměť… Co všechno můžete ovlivnit díky správnému jídlu?

Složení jídelníčku výrazně ovlivňuje nejen naši figuru a zdraví, ale i psychický stav, odolnost vůči stresu, paměť či spánek. Podívejte se, jak můžete být díky správnému jídlu fit a cítit se skvěle!

číst dále ...

Jak na perfektní špekáček

Co patří k typickému českému létu? Koupání v rybníku, spaní pod stanem a také táboráky. Vlahé večery jsou jako stvořené pro rozdělání ohýnku a opečení výborných špekáčků. Jenže možná už jste s trochou zklamání zjistili, že ten kouzelný večer u ohně se špekáčkem na papírovém tácku a písničkami hranými na kytaru není takový, jaký si ho pamatujete. On totiž možná ani ten samotný špekáček není takový, na jaký s chutí vzpomínáte ze svého dětství.

číst dále ...

Bylinné drinky Erebos vstupují na trh s novým složením i vizuálem

Značka Erebos představuje novou generaci přírodních energetických nápojů. Na trh uvádí drinky s inovovaným složením, které doprovází redesign obalů a nový web. Pro letošní rok pak značka plánuje rozšířit dostupnost bylinných energetických nápojů na českém trhu.

číst dále ...

Napište do okna našeho gastronomického slovníku hledaný výraz nebo klikněte na jedno z písmen abecedy